Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Socialsekreterare till utredning och uppföljning, Barn och unga

Är du den empatiska och professionella medarbetaren vi söker? Vill du ha ett viktigt jobb på en arbetsplats som sätter barn och ungas bästa i centrum? Hos oss kommer du göra skillnad. För oss är förutsättningarna i arbetet en viktig del i en god och hållbar arbetsmiljö. Vi tror på ett tryggt ledarskap som arbetar nära och stöttar våra socialsekreterare i deras betydelsefulla arbete. Kom och bli en i gänget, vi behöver dig!

Det här erbjuder vi dig!

Som socialsekreterare kommer du att göra utredningar av barn och ungas situation samt behov av stöd enligt SoL och LVU. Du kommer även att göra uppföljningar av öppenvårdsinsatser och institutionsplaceringar på våra barn. Vår övertygelse är att det sociala arbetet inom utredning barn och unga kräver struktur, nära arbetsledning, arbetsglädje och en rimlig belastning. Vi strukturerar därför om utredningsarbetet och kommer att arbeta i fyra mindre team om 5-6 medarbetare. Teamet kommer att ta emot nya ärenden var fjärde vecka och arbeta med dessa under de nästkommande tre veckorna innan det är tid att ta emot nya ärenden igen, detta för att skapa förutsägbarhet och rimlig arbetsbelastning. Vi genomför också återkommande mätningar av arbetsmiljön för att skapa en god och hållbar arbetsmiljö.
Vi är en omtänksam arbetsgrupp med nära till skratt - det ger god balans i i arbetet som ibland kan kännas tungt. Vi hjälps åt och tar ett gemensamt ansvar för att introducera nya i vår arbetsgrupp. Du är inte ensam! Du får nära arbetsledning av enhetschef som månar om din arbetsmiljö och verkar för att du får förutsättningar att göra ditt jobb.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar. Du får flextid så att du kan ta sovmorgon eller gå hem tidigare för att möjliggöra livspusslet samt arbeta hemifrån så länge det fungerar för verksamheten. Din arbetsplats kommer att vara några minuters promenad från järnvägsstationen.

Vem är du?

Vi söker dig som har socionomexamen. Du har god erfarenhet av socialt arbete och du har erfarenhet av myndighetsutövning gärna gällande barn. Vidare har du har ett stort engagemang för barn och ungas behov och du är trygg i dig själv och i din professionella kompetens. Du har förmågan att på ett tydligt sätt kommunicera dina analyser och slutsatser. Med ödmjukhet och lyhördhet ser du andras resurser och bygger goda relationer med klienter, kolleger och med våra samarbetspartners. Du vill ta ansvar för både verksamhetens utveckling och för din egen utveckling genom att planera och prioritera din tid väl och fråga om hjälp när du behöver stöd och utveckling.
Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och det är meriterande om du även behärskar andra språk. Du har goda färdigheter att använda och lära dig nya IT-system.

För jobbet behöver du B-körkort.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Eftersom du kommer att arbeta med barn och unga, vill vi att du lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning. Blankett för att söka utdrag ur belastningsregister hittar du på polisens hemsida.

Om oss

Vi på Socialförvaltningen jobbar för att främja människors ekonomiska och sociala trygghet, jämlika levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhällslivet. Här på socialförvaltningen tror vi på medarbetare som under frihet tar ansvar och levererar den kvalitet som våra medborgare förtjänar och förväntar sig. Vi är stolta över våra medarbetare, och vi blir glada om du vill utvecklas tillsammans med oss.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/659
Kontakt Marie Arvidsson, 0451-26 64 48
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-26 70 00
Publicerat 2020-11-13
Sista ansökningsdag 2020-12-06

Sidan uppdaterades 2020-01-31