Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Socialsekreterare, vikariat

Vill du göra skillnad? Välkommen till oss!

Det här erbjuder vi dig!

Som socialsekreterare tillhör du verksamhetsområdet Vuxna på Utrednings- och uppföljningsenheten och här kommer du att möta vuxna främst med missbruksproblem men även möta våld i nära relationer, bosättningsfrågor och unga med kriminalitet.

Inom förvaltningen kommer du att samverka med kollegor som arbetar med att ta emot nya klienter i vårt gemensamma mottag, kollegor som utreder behov hos föräldrar och barn, en individ- och familjesupport som erbjuder service  och stöd till våra medborgare samt en behandlingsenhet som erbjuder vård och behandling av olika slag.

Din arbetsplats kommer att vara på Östergatan 15 i centrala Hässleholm.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att utreda vårdbehov, ta beslut om insatser samt upprätta och följa upp vårdplaneringar för vuxna med missbruksproblem och unga med kriminalitet. Eftersom vi är en liten enhet är alla också beredda att hjälpa till med andra ärendetyper vid behov.

Om ärendet är komplext och kräver samverkan mellan flera olika enheter, kan du enkelt påkalla dina kollegors stöd i förvaltningens gemensamma samrådsprocess. Då möts alla inblandade och vi stöttar och planerar tillsammans på ett strukturerat sätt.

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan likvärdig högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Det är positivt om du har erfarenhet av arbete med vuxna gällande missbruk, våld eller psykisk ohälsa och har du dessutom kunskap och erfarenhet av handläggning och dokumentation inom socialtjänstens individ- och familjeomsorg är det meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig i svenska i både tal och skrift.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är viktigt att du har förmåga att se din del i en helhet, att du är en stabil person, har god problemlösningsförmåga och är van vid att bemöta människor i olika situationer och miljöer. Du kan hålla fokus genom att prioritera och strukturerar ditt arbete för att nå resultat. Vidare är du van vid att leda dig själv och att vara en god lagspelare.

För jobbet behöver du B-körkort.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen varför vi ber dig att skicka in din ansökan så fort som möjligt.

Om oss

Vi på Socialförvaltningen jobbar för att främja människors ekonomiska och sociala trygghet, jämlika levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhällslivet. Här på socialförvaltningen tror vi på medarbetare som under frihet tar ansvar och levererar den kvalitet som våra medborgare förtjänar och förväntar sig. Vi är stolta över våra medarbetare, och vi blir glada om du vill utvecklas tillsammans med oss.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/620
Kontakt Emma Jensen, 0451-26 70 72
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-26 70 00
Publicerat 2020-10-14
Sista ansökningsdag 2020-11-04

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.