Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Ekonomicontroller med helhetsansvar

Vi ger dig möjligheten att vara med och forma omsorgsförvaltningens ekonomistyrning. Har du hjärtat inom ekonomisk uppföljning och är intresserad av en ny utmaning där du får vara med och möta framtidens behov? Vi tror att du vill utvecklas tillsammans med oss!

Det här erbjuder vi dig!

I rollen som ekonomicontroller arbetar du utifrån ett helhetsperspektiv i samverkan med övriga stödfunktioner i syfte att bidra till att verksamheten når uppsatta mål. Din roll innebär ett nära samarbete med avdelningschef, myndighetschef, verksamhetschefer, HR och verksamhetsutvecklare i strategiska och operativa frågor inom ekonomiområdet. I din roll ingår det att upprätta budget, uppföljning, årsbokslut, delårsbokslut och prognos för förvaltningen som helhet, utöver ditt eget ansvarsområde och att göra detta i samarbete med övriga ekonomer på förvaltningen.

Du är föredragande i ekonomiärenden i förvaltningens ledningsgrupp. Du företräder omsorgsförvaltningen i kommungemensamma ekonominätverk. Omsorgsförvaltningen använder Qlikview som beslutsstödsverktyg. Du kommer tillsammans med kollegor att utveckla förvaltningens styr- och uppföljningsprocesser samt medverka vid utveckling av applikationer i Qlikview. Som ekonomisystem används Unit 4 Agresso.

Vem är du?

  • Vi söker dig som brinner för ekonomisk uppföljning och som har erfarenhet av ekonomistyrning inom offentlig förvaltning.
  • Du är trygg och självgående i din roll som ekonomicontroller och arbetar proaktivt, systematiskt och välorganiserat.

  • Det är viktigt att du både har förmågan och viljan att arbeta förvaltningsövergripande med ekonomiuppföljning.
  • Du är kommunikativ och kan på ett pedagogiskt vis presentera ekonomisk information i både tal och skrift samt målgruppsanpassa din kommunikation.

  • Du har en akademisk examen inom ekonomi och minst några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, gärna både med analys och redovisningsbakgrund.

Vi sätter stort värde vid om du har erfarenhet från offentlig sektor, särskilt kommunal omsorgsverksamhet.

Mycket analysarbete sker i Qlikview-miljö. Därför är vana från det analysverktyget meriterande. Goda kunskaper i officepaketet är nödvändigt, särskilt excel. Meriterande är även goda kunskaper i redovisning.

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.  

Övrigt

Intervjuer beräknas ske v 45 och v 46.

Körkort klass B krävs.

Om oss

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/613
Kontakt Mats Rosengren, 0451-26 88 57
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-26 70 00
Publicerat 2020-10-14
Sista ansökningsdag 2020-11-02

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.