Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Planarkitekt/översiktsplanerare

Hässleholms kommun, nationell knutpunkt och tillväxtmotor i Skåne Nordost, står inför en rad omfattande och spännande utmaningar. Aktuella projekt är bland annat utveckling av stationsområdet i samband med nya stambanor, förtätning och förnyelse av centrala staden men även utveckling av de övriga sju stationsorterna.

Var med oss i utvecklingen på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen och bidra till en hållbar och attraktiv framtid i Skånes till ytan största kommun. 

Det här erbjuder vi dig

Som planarkitekt kommer du att ha en utmanande och viktig roll i arbetet med att skapa förutsättningar för att genomföra visionerna för framtidens Hässleholm. Vi arbetar nära övriga förvaltningar gällande exploatering, park- och trafikfrågor. Arbetet sker också i tät dialog med övriga avdelningar på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen.

Du kommer att arbeta med strategisk planering, initialt främst med kommunens nya digitala översiktsplan, där du blir projektledare. Andra strategiska planer, program och även detaljplanering kan ingå i arbetsuppgifterna. Tjänsten är ett vikariat på ca 1 år med början i januari 2021.

Din arbetsplats kommer att vara på Stadshuset i Hässleholm, 5 minuter från centralen.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag, möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar och möjlighet att löneväxla till pensionsförsäkring.

Vem är du?

Vi söker dig som har landskapsarkitektutbildning eller annan likvärdig högskoleutbildning i kombination med lång erfarenhet av arbete med planering och landskapsfrågor. Du har tidigare arbetat med översiktsplanering och gärna som projektledare. Arbete i en kommun och vana vid politiskt styrd organisation är meriterande. Vi ser helst att du har hunnit arbeta minst 3 år inom yrket.

Som person är du strukturerad och drivande, lyhörd, bra på kommunikation och samarbete.

Arbetsmiljön är helt IT-baserad och du behöver ha god erfarenhet av de vanligast förekommande dataprogrammen. Det är meriterande om du har kunskaper inom AutoCAD och Adobe-programmen.

För tjänsten behöver du B-körkort.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Intervjuer kommer att hållas under vecka 45-46.

Om oss

Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen är kommunens och miljö- och stadsbyggnadsnämndens verkställande funktion för planering, GIS-verksamhet och uppföljning av all fysisk verksamhet som berör markanvändning och byggande i kommunen. Vi ansvarar för tillsyn och rådgivning inom miljöbalksområdet och inom områdena livsmedel, tobak och receptfria läkemedel samt förmedlar kunskap om energieffektivisering.

Förvaltningen är indelad i sex avdelningar: miljö, plan, bygg, mät- och GIS, lantmäteri samt verksamhetsstöd. Idag arbetar cirka 70 personer på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen. En bra arbetsmiljö och delaktighet för alla är en självklarhet för oss. Att värna om våra medarbetare och ge bra service har prioritet i vår vardag.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100 %
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/585
Kontakt Marie Nilsson, 0451-26 89 14
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-26 70 00
Publicerat 2020-10-01
Sista ansökningsdag 2020-11-01

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.