Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Stödassistent till Österåsgatan 75

Omsorgsförvaltningen Funktionsnedsättning stöd och service söker nu en stödassistent till gruppbostad Österåsgatan 75 i Hässleholm, som är en gruppbostad för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Enheten har 9 anställda.

Det här erbjuder vi dig!

Att arbeta som stödassistent innebär att du utgår från brukarens individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt och professionellt förhållningssätt. Tillsammans med dina kollegor arbetar ni med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik för brukarna. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor. Du arbetar med kontaktmannaskap och i det dagliga arbetet ingår det dokumentation om brukarna för att säkerställa god kvalité och säker vård.

Vem är du? 

Du som söker har undersköterskeutbildning, har gått omvårdnadsprogrammet eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du visar respekt för individen med ett gott bemötande och förståelse för andra människors behov och känslor. Eftersom du arbetar nära brukarna är det viktigt att du är lugn och trygg. Du kan ta ansvar för dina arbetsuppgifter, är flexibel och initiativrik samt har en god förmåga att samarbeta med andra. Erfarenhet inom AKK, MI, autism och lågaffektivt bemötande ses meriterande. Det krävs goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy. 

Övrigt 

Utdrag ur polisens belastningsregister, kontroll av egna uppgifter (442.3), ska uppvisas före anställning.

Om oss

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Deltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 70 %
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/547
Kontakt Gunnel Andersson, enhetschef, 0451-26 88 02
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-26 70 00
Publicerat 2020-09-08
Sista ansökningsdag 2020-09-22

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.