Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Specialpedagog vid Komvux

Vårt uppdrag är att stödja och stimulera vuxnas lärande och vi erbjuder ett brett utbud av olika kurser och yrkesutbildningar. Vi arbetar med att utifrån flexibelt lärande ge förutsättningar att möta eleven utifrån dennes förutsättningar och behov. Här ingår Komvux - utbildning inom grundläggande och gymnasial nivå, Lärvux - särskild utbildning för vuxna och Lärcenter.

Det här erbjuder vi dig!

I rollen som specialpedagog arbetar du för att öka tillgängligheten för alla elever och med särskilt fokus på elever i behov av särskilt stöd. Arbetet utförs på organisations- grupp och individnivå i ett nära samarbete med övrig personal såsom lärare, studie- och yrkesvägledare och biträdande rektor. Du förväntas kunna kartlägga elever utifrån den enskilda elevens behov, arbeta enskilt med elever, handleda personal och fungera som ett bollplank till lärare och biträdande rektor. Det specialpedagogiska uppdraget omfattar även ett organisationsövergripande utvecklingsarbete i samarbete med befintlig specialpedagog i vårt Resurscenter Vux. Tillsammans arbetar ni för att öka tillgängligheten inom Komvux Hässleholm.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Du har specialpedagogexamen och erfarenhet av kartläggningsarbete på individ-, grupp, och organisationsnivå. Du har också arbetat med handledning av personal och direkt elevarbete. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med vuxna och elever med svenska som andraspråk. Rollen kräver också att du har goda kunskaper i att arbeta med digitala verktyg och lärplattformar.

Du har lätt för att arbeta med andra människor, är lyhörd och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du flexibel, ansvarstagande och du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Det är så klart också viktigt att du har lätt för att kommunicera både tal och skrift.  

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Tjänsten är semestertjänst och tillsvidare.

Vi vill gärna att du börjar hos oss den 11 januari, eller enligt överenskommelse.

Om oss

Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadspolitiska insatser och kommunens vuxenutbildning. Vi arbetar strategiskt med insatser som möter medborgarens och arbetsmarknadens behov. I förvaltningen finns Integrationsenheten, Försörjningsstödsenheten, Arbetsmarknadsenheten, Komvux, Sfi och Yrkeshögskolan Syd.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/545
Kontakt Lisbet Hällefors, 072-977 00 13
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-26 70 00
Publicerat 2020-09-15
Sista ansökningsdag 2020-10-12

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.