Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Utredare/systemförvaltare

Hos oss får du möjligheten att jobba med utredningar, ha systemförvaltaransvaret för vårt dokument- och ärendehanteringssystem Public 360 i kombination med andra intressanta arbetsuppgifter på vårt kansli. Låter detta intressant? Läs vidare och sök jobbet!

Det här erbjuder vi dig!

Som utredare kommer du att ansvara för utredningsuppdrag vi får från politiken eller internt från förvaltningen. Som systemförvaltare ansvarar du för förvaltning, utveckling och kontroll av dokument- och ärendehanteringssystem Public 360, samt viss utbildningsinsats för användare. Aktuella projekt just nu är till exempel utveckling av e-signatur, personalakter, arkivering, tillgänglighetsdirektiv i samarbete med Sydarkivera. Du arbetar nära i samarbete med dina arbetskamrater på kansliet men även med vår IT- och säkerhetsfunktion.

Andra arbetsuppgifter som ingår är bland annat:

  • kontroll av material i Public 360,
  • ansvarig för förändringar av Dokument/informationshanteringsplan,
  • ansvarig för sammankomster för registratorer,
  • arkivombud och arkivsamordnare
  • utlämning av allmänna handlingar.

Din arbetsplats kommer att vara på Stadshuset i Hässleholm, med närhet till tåg och bussar. Det finns också möjlighet att jobba på distans när verksamheten tillåter det.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom statsvetenskap, samhällsvetenskap, offentlig förvaltning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har erfarenhet från offentlig verksamhet och har gjort utredningar på uppdrag av andra. Du behöver också ha någon form av erfarenhet från systemförvaltning, antingen om du varit systemförvaltare eller har deltagit i nära systemförvaltararbete tillsammans med andra. Kunskap om grundläggande lagar som reglerar offentlig verksamhet och förståelse för informationsförvaltning/registrering och digitalisering är ett måste. Vi ser gärna att du har erfarenhet från registratorsroll, nämndsadministration och har vana av att leda möten och arbetsgrupper.

Du har god digital kompetens och vi tror att det är en fördel om du har arbetat i Public 360 tidigare, men det är inget krav. Vidare har du goda kunskaper i Office 365 samt goda kunskaper i svenska, i tal och skrift. 

Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga. Du kan självständigt planera och driva ditt eget arbete samtidigt som du är en teamspelare. Du deltar och driver utvecklingen av systemen med verksamhetens bästa som fokus. Att vara intresserad av och vetgirig kring ditt arbetsområde är en självklarhet för dig.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Tjänsten är säkerhetsklassad.

Intervjuer är planerade till den 7/10 och 8/10.

Om oss

Kommunledningsförvaltningen ansvarar för kommunövergripande utvecklingsfrågor och gemensamma funktioner inom ekonomi, personal, kansli, it, fiber, tillväxt, kommunikation, räddningstjänst och arbetsmarknad samt ärendehantering till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Kansliavdelningen har ett helhetsansvar för ärendeberedningsprocessen knuten till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Kansliavdelningen hanterar den politiska ledningens administration och svarar för den centrala dokument- och ärendehanteringen. Juridiska råd och juridisk service ges inom kommunen och till bolagen. Avdelningen ansvarar för kommunarkivet, biträder överförmyndaren, förbereder och genomför allmänna val och folkomröstningar.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/536
Kontakt Jan-Ole Engkvist, 0709-818002
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-26 70 00
Publicerat 2020-09-07
Sista ansökningsdag 2020-09-27

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.