Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Elevassistent m kompetens inom autismspektrum och NPF till Väster F-6 S


Vad erbjuder vi dig? 

Tjänsten är ett vikariat och en uppehållstjänst omfattande 100% under läsåret 2020/2021.  

Dina arbetsuppgifter är att finnas som stöd för elever i behov av särskilt stöd. Du arbetar för att stödja barnens utveckling och ge dem möjlighet att följa gruppens olika aktiviteter samt bidra till utveckling av elevernas sociala förmågor och kunskaper.  

I samverkan med annan personal kommer du att planera, genomföra och utveckla utbildningen så att alla elever kan tillgodogöra sig undervisningen på bästa sätt. I förekommande fall kan även behovet av fritidshemsplats behöva tillgodoses. Vi lägger stort värde i att skapa en trivsam miljö för både elever och personal och förväntar oss att du har samma synsätt.   

Du kommer att ha möjlighet till handledning för att kunna utföra ditt uppdrag på bästa sätt.  

Vem är du?  

Vi söker i första hand dig som är utbildad elevassistent eller som har annan utbildning som av arbetsgivaren kan anses likvärdig. Utifrån uppdraget kräver vi att du har kompetens inom autismspektrum och andra NPF-tillstånd utifrån utbildning och/eller erfarenhet. 

Du ska kunna möta elevens behov både i skolan, på fritidshemmet och i samarbetet med vårdnadshavare utifrån elevens utveckling. Vi söker dig som ser det som en självklarhet att sätta eleven i fokus och få eleven att växa. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och håller en god relation med kollegor, elever och vårdnadshavare.

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy, http://www.hassleholm.se/medarbetarpolicy.

Övrigt

Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning.

Rekryteringsprocessen kommer att ske löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan ansökningstiden löpt ut därför ber vi dig skicka in din ansökan redan idag!

Om oss

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Västerskolan är en F-9 skola med en rektor som har ett övergripande ansvar samt två biträdande rektorer som ansvarar för F-6 och 7-9. Verksamheten präglas av ett kontinuerligt och målmedvetet arbete med vår värdegrund. Våra värdegrundsbegrepp är respekt, ärlighet, hänsyn, glädje och trygghet och gäller alla på skolan, såväl elever som personal.

Väster F-6 S är en specialverksamhet inom barn- och utbildningsförvaltningen för elever inom autismspektrum och andra NPF-tillstånd. Elevernas behov av särskilt stöd kräver undervisning i ett mindre sammanhang och gruppstorleken är därför begränsad till 6–8 elever. Verksamheten är belägen i en villa i närheten av Västerskolan.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100 %
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/460
Kontakt Kristina Liljerup, 0451-26 79 06
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-26 70 00
Publicerat 2020-06-29
Sista ansökningsdag 2020-07-27

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.