Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Fritidsledare

Det här erbjuder vi dig!

Jacobsskolan ska under det kommande läsåret arbeta med hälsofrämjande och förebyggande aktiviteter. Det kommer vi bland annat göra genom att intensifiera arbetet med tobaksfri skoltid, ökad rörlighet bland elever samt genom frivilliga, slumpmässiga drogtester enligt "Klippanmodellen".

Som fritidsledare blir du ett viktigt verktyg i det här arbetet genom att outtröttligt vara där eleverna är, i korridorerna, cafeterian eller parkeringsplatsen. Du pratar med elever och stärker dem i hälsofrämjande värderingar samt hjälper till att markera gränser.

Du samordnar och genomför aktiviteter och projekt tillsammans med elever och personal i syfte att främja hälsa, trygghet och drogfri skolmiljö. Du arbetar nära skolans elevhälsa och blir en kugge i det gemensamma arbetet med att skapa trygghet och goda förutsättningar för lärande. Du kommer även arbeta nära skolans ledning och lämnar lägesrapport varje vecka.

Vem är du?

Du har fritidsledarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även dokumenterad erfarenhet av arbete som fritidsledare eller motsvarande bland ungdomar i gymnasieåldern.

Du har erfarenhet av att samordna och driva aktiviteter och projekt. Du får gärna vara flerspråkig. Vi ser gärna att du har tillgång till körkort för personbil.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare. Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Eftersom du kommer att arbeta med barn och unga, vill vi att du lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning. Blankett för att söka utdrag ur belastningsregister hittar du på https://polisen.se/tjanstertillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Vi kommer att arbeta med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om oss

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare och du hittar alla våra förmåner här 

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Vi är en arbetsplats med god sammanhållning, positiv energi och med fokus på eleven. Vi arbetar i nyrenoverade lokaler och ser fram emot att starta Nya Jacobsskolan till hösten, en något större och mer komplett gymnasieskola med sju nationella, yrkesförberedande program och samtliga fyra introduktionsprogram. Skolan erbjuder följande program: barn och fritid, bygg och anläggning, el och energi, fordon och transport, industriteknik, restaurang och livsmedel, vård och omsorg samt alla introduktionsprogram. Skolan har även samarbete med arbetslivet genom konstruktiva programråd. Vi är också engagerade i såväl Teknikcollege som VO-College.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/423
Kontakt Mikael Lennartsson, rektor, 0451-26 72 76
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-26 70 00
Publicerat 2020-06-22
Sista ansökningsdag 2020-07-12

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.