Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Rektor till Norrängsskolan

Det här erbjuder vi dig!

Hos oss får du möjlighet att växa i ditt ledarskap och arbeta med flera olika uppdrag så som att leda, planera och utveckla skolans pedagogiska arbete utifrån delegation. Du ska aktivt delta i den dagliga verksamheten och skapa förutsättningar för elever och medarbetare i det systematiska kvalitetsarbetet för att nå uppsatta mål med styrdokumenten som utgångspunkt. I arbetet ingår budget- arbetsmiljö- och personalansvar.

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och är behörig att anställas som rektor. Det är meriterande om du har erfarenhet av ett skolledaruppdrag eller arbetsledande roll. Så väl erfarenhet från gymnasieskolan/gymnasiesärskolans verksamhetsområde som genomgången rektorsutbildning är meriterande. För att hantera rektorsuppdraget ser vi att du har en mycket god IT-kompetens, då du kommer att arbeta i ett antal olika verksamhetssystem exempelvis Visma, WinLas och Office 365.

Du har god förmåga att se till hela verksamhetens förutsättningar. Som person har du goda ledaregenskaper och utvecklade ledarstrategier för att driva skolans arbete. Vidare är du närvarande och har förmåga att inspirera och engagera dina medarbetare. Du har ett demokratiskt arbetssätt samt har en god förmåga att identifiera och analysera behov, orsak och verkan i verksamheten. Du behöver vara väl orienterad i våra styrdokument och annan lagstiftning som reglerar verksamheten.

Vi utgår från att du är trygg i din profession, positiv, målinriktad och organiserad samt har en stor drivkraft när det gäller skolans utvecklingsprocesser. Mångfald ser du som en tillgång i verksamheten. Du är kommunikativ men har även förmågan att vara en god lyssnare. Vi förväntar oss att du har god samarbetsförmåga gentemot elever, vårdnadshavare, medarbetare och övrig skolledning.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Vi planerar att genomföra intervjuer den 13 och 14 augusti. 

Övrigt

Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning. 

Om oss

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Norrängsskolan är en gymnasiesärskola för elever med särskilda behov. Skolan har en lång tradition av att utbilda och vägleda elever till kunskap och självständighet. Norrängsskolan erbjuder både nationella- och individuellt program, samt gymnasieskolans introduktionsprogram individuellt alternativ, för elever som inte är behöriga till nationellt gymnasieprogram.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/402
Kontakt Jan-Olof Olofsson, 0451 - 26 85 37
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-26 70 00
Publicerat 2020-06-08
Sista ansökningsdag 2020-08-03

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.