Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Grundskollärare F-3 till Tyringe skola med ev försteläraruppdrag

Vad erbjuder vi dig? 

Vill du arbeta som klasslärare och ansvara för undervisningen i en klass på lågstadiet? Tillsammans med dina kollegor i årskursarbetslaget arbetar du med att utveckla din undervisning för ökad måluppfyllelse för alla våra elever. Som stöd i ditt viktiga arbete med eleverna i klassen finns ett nära samarbete med lågstadiets resursteam bestående av skolledare, specialpedagoger och kurator. Med utgångspunkt i vår gemensamma pedagogiska helhetsidé arbetar vi tillsammans kring ledning och stimulans, extra anpassning och särskilt stöd. I arbetet ingår planering, utvärdering och dokumentation samt ansvar för övriga uppgifter som ingår i läraryrket. 

I tjänsten ingår eventuellt ett tidsbegränsat försteläraruppdrag där du kommer att ingå i skolans utvecklingsgrupp tillsammans med övriga förstelärare, specialpedagoger och skolledare. Utvecklingsgruppen är både stödjande och drivande i skolans lokala utvecklingsarbete och i det förvaltningsövergripande systematiska kvalitetsarbetet. Såväl förebyggande och främjande åtgärder som specifika kompetensutvecklingsinsatser är skolutvecklingsgruppens uppdrag. 

Vem är du?  

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa årskurs F-3. Intresse eller erfarenhet av kooperativt lärande, tillgänglig lärmiljö och genrepedagogik är önskvärt. Utbildning kring neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och barn i behov av särskilt stöd är meriterande. 

Du är väl förankrad i skolans styrdokument och deltar aktivt i det kollegiala utbytet och lärandet för att skapa förutsättningar för varje barns utveckling mot målen. Som person har du god samarbetsförmåga gentemot elever, föräldrar och medarbetare samt god förmåga att motivera eleverna. 

För att bli aktuell för ett försteläraruppdrag ska du ha minst fyra års dokumenterat och väl vitsordat pedagogiskt arbete och du har visat en god förmåga att förbättra elevernas studieresultat. Meriterande är om du har processledarutbildning och tidigare erfarenhet av att driva framgångsrika utvecklingsprocesser.  Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Du kommer att använda dig av Schoolsoft som verktyg för dokumentation samt för elev- och föräldrakontakter samt Office365 för kommunikation med kollegor. 

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt 

Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning. 

Intervjuer kommer att ske löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan ansökningstiden löpt ut så skicka in din ansökan redan idag! 

Om oss

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Tyringe skola har ett fantastiskt läge centralt placerad i Tyringe med närhet till naturen, vilket är en stor tillgång för elevernas utveckling och lärande. I nära anslutning till skolområdet finns även Tyrehallen, Tyrshage och Tyrs hov en idrottsanläggning med idrottshall, simhall, ishall och bowlinghall under samma tak. Skolan ligger med närhet till tåg- och busstation. Vi är en F-9 skola med ca 650 elever, organiserade i tre paralleller och fyra fritidshemsavdelningar. På Tyringe skola arbetar vi efter en verksamhetsplan med gemensamma fokusområden. På varje stadie finns ett resursteam som leds av specialpedagogen i samarbete med biträdande rektor. Skolans elevhälsoteam består av specialpedagoger, logoped, kuratorer, skolpsykolog, skolhälsovården, biträdande rektorer samt rektor. Ledningen består av Pernilla Bill Håkansson rektor på Tyringe skola samt två biträdande rektorer, Ingrid Lagerkvist och Annica Bjerkebo.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100 %
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/351
Kontakt Annica Bjerkebo, 0451-26 79 11
Publicerat 2020-05-20
Sista ansökningsdag 2020-06-07

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.