Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Speciallärare

Vill du vara med och bygga upp vår pedagogiska verksamhet utifrån ett helt nytt koncept och är speciallärare med inriktning och specialisering mot språk-, skriv- och läsutveckling så har vi jobbet för dig.

Det här erbjuder vi dig!

Hässleholms kommun har blivit beviljade riktade projektmedel för att utveckla särskilda arbetsmarknadspolitiska insatser riktade till våra målgrupper. Arbetsförmedlingen, Region Skåne, Försäkringskassan, privata näringslivet och ideella föreningar är viktiga samarbetspartners till Hässleholms kommun. Målsättningen är att metoderna som arbetas fram inom projekten ska implementeras i en ordinarie verksamhet.   

En ny sorts arbetsmarknadsverksamhet med fokus på språkutveckling och rehabilitering ska startats i Hässleholms kommun. Den riktar sig främst till utomeuropeiskt födda som under en kort tid bott i Sverige. Många av deltagarna har någon form av ohälsoproblematik eller inlärningsproblematik.

Din uppgift är att bygga upp den pedagogiska verksamheten utifrån ett helt nytt koncept, där praktiska övningar och arbetsuppgifter ingår som metod i språkutvecklingen. Målsättningen är att utveckla dina deltagares kunskaper i svenska som gör att vägen till arbete blir kortare. Det här är en unik möjlighet för dig som vill bryta ny mark och utveckla nya metoder! Det finns inget facit och ramarna du behöver hålla dig inom är mycket vida, när du och dina kollegor ska utveckla nya metoder för språkutveckling.

Inom våra arbetsmarknadsprojekt finns flera olika verksamheter, som alla syftar till att bedöma, motivera och aktivera deltagarna. I nära samarbete med övriga medarbetare ska nya vägar till arbetsmarknaden skapas. Dina arbetsuppgifter blir mycket omväxlande och du har goda möjligheter att själv styra din arbetsdag.

Din arbetsplats kommer att vara på Arbetsmarknadsenheten. Vi finns i lokaler på natursköna Garnisonen.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som t ex friskvårdsbidrag, möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar och möjlighet att löneväxla till pensionsförsäkring

Vem är du?

Du har utbildning som speciallärare, gärna med inriktning och specialisering mot språk- skriv och läsutveckling. Vi ser gärna att du har arbetat med liknande arbetsuppgifter då du självständigt ska kunna genomföra pedagogiska utredningar samt analysera svårigheter i olika lärmiljöer, främst på individnivå, men även gruppnivå. Specialläraren behöver kunna ge stöd och träning för elever med särskilda behov och ha kunskaper att kunna arbeta med IKT-verktyg för att kompensera olika inlärningssvårigheter.

Viktigt är också att du har en entreprenörsanda och att du trivs i en föränderlig miljö. Du har en god samarbetsförmåga och är van att själv prioritera och strukturera ditt dagliga arbete. Med dina kunskaper, flexibilitet, humor och positiva, tålmodiga inställning lyckas du också påverka andra människor till förändring! .

För jobbet behöver du B-körkort.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Om oss

Kommunledningsförvaltningen ansvarar för kommunövergripande utvecklingsfrågor och gemensamma funktioner inom ekonomi, personal, kansli, it, fiber, tillväxt, kommunikation, räddningstjänst och arbetsmarknad samt ärendehantering till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Arbetsmarknad och kompetensutveckling ansvarar för kommunens vuxenutbildning och arbetsmarknadsåtgärder.

Arbetsmarknadsenheten ansvarar för kommunens arbetsmarknadspolitiska insatser. Vår övergripande uppgift är att aktivt motverka arbetslösheten i kommunen. Vi har fokus på de som står långt från arbetsmarknaden och arbetar ständigt med metod- och organisationsutveckling, ofta i projektform. Vår målsättning är att skräddarsy olika lösningar så att våra deltagare så snabbt som möjligt går vidare till studier eller får ett avlönat arbete.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/350
Kontakt Jörgen Bergvall, arbetsmarknadschef , 0451-267069
Margaretha Håkansson, sektionschef , 0451-267064
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-26 70 00
Publicerat 2020-05-20
Sista ansökningsdag 2020-06-07

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.