Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Kontaktperson, ledsagare, avlösare och stödfamilj

Omsorgsförvaltningen, Funktionsnedsättning stöd och service söker kontaktpersoner, ledsagare och stödfamiljer åt barn/ungdom upp till 21 årsålder.

Att vara kontaktperson innebär att man gör en insats för brukare som behöver en fritidskompis att göra roliga saker med. Som kontaktperson har man ett uppdrag och får ett arvode och omkostnadsersättning. Uppdragets storlek kan variera beroende på antalet timmar brukaren är beviljad, 10 timmar per månad eller 20 timmar per månad. Arvode & omkostnad för 10 tim/mån är = 1137kr/mån. Arvode & omkostnad för 20 tim/mån = 2275kr/mån.

Att vara avlösare i hemmet innebär att man tar hand om barnet/ungdomen i deras eget hem så föräldrarna kan gå på tex föräldramöte, umgås med annat syskon etc. Här utgår timlön.

Att vara ledsagare innebär att du följer med till och från aktiviteter och utflykter utifrån brukarens önskemål. Din uppgift blir att ge stöd i olika fritidsaktiviteter. Det finns ingen schemalagd arbetstid utan timmarna fördelas oftast på kvällstid och helger. Timlön utgår. Uppdragets storlek kan variera beroende på antalet timmar brukaren är beviljad.

Att vara stödfamilj innebär att man ger en annan familj avlastning genom att ta emot deras barn eller ungdom i ens eget hem. Hemma hos stödfamiljen brukar barnet, ungdomen, göra vardagliga saker tillsammans med familjen. Samtidigt övar sig barnet, ungdomen, på sociala situationer, får miljöombyte och ett större socialt kontaktnät. Det är viktigt att man har tid, intresse och utrymme för ett barn, att man tycker om andra människor och att ens egna livssituation är stabil. Stödfamiljen kan bo på landet eller centralt. Erfarenhet eller utbildning krävs vanligen inte. Stödfamiljen får ersättning per dygn när barnet, ungdomen, vistas hos dem, för extra matkostnader och andra utgifter. Ersättningen räknas ut efter barnets, ungdomens, ålder och behov.

Du ska vara över 18 år och du ska lämna in ett utdrag ur belastningsregistret vid anställning.

Om oss

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 10 dagar)
Anställningsform Deltid
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad Vid behov
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/323
Kontakt Ditte Lennartsson, administrativ assistent, 0451-26 74 56
Publicerat 2020-05-12
Sista ansökningsdag 2020-11-08

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.