Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

VA-chef sökes till Hässleholm Miljö

I början av 2021 kommer Hässleholm Miljö fusioneras med Hässleholms Vatten. Detta innebär att vi nu söker dig som vill anta rollen som VA-chef för det nya området Vatten och avlopp.

Är du en coachande chef som brinner för att leda en samhällsnyttig funktion och samtidigt verka i ett bolag som räddar världen lite varje dag? Då kanske det är du som är vår nästa VA-chef. 

Ansvar och arbetsuppgifter

I ditt uppdrag är du ansvarig för området Vatten och avlopp där du arbetar för att hålla samman alla delar inom området. Att säkerställa produktion och distribution av dricksvatten, transportera och rena spillvatten samt att avleda dagvatten. Olika enheter ansvarar för drift, underhåll samt nybyggnad av vattenverk, reningsverk, pumpstationer och allmänna VA-ledningar. Det är VA-chefens ansvar att skapa bästa förutsättningar för detta arbete och bedriva en planeringsprocess som går i linje med de bolagsövergripande målen. De olika avdelningscheferna rapporterar till dig i tjänsten som VA-chef.

Precis som övriga chefer i Hässleholm Miljö har du som VA-chef ansvar för både verksamhet/drift, ekonomi/budget, personal och arbetsmiljö inom ditt tilldelade område. I tjänsten rapporterar du till VD och ingår i bolagets ledningsgrupp. Eftersom bolaget står inför en fusion kommer organisatoriska frågor stå i centrum inom den närmsta tiden.  

Kvalifikationer

Som VA-chef kommer du vara expert inom fackområdet och det kan vara du som inom kommunkoncernen representerar Hässleholm Miljö i VA-frågor. Detta ställer därmed krav på dig att vara kunnig och uppdaterad inom VA-området, dess utveckling och rättsliga positioner. Även viss mediakontakt kan förekomma.

I din roll deltar du även i ett ledningsgruppsarbete som förutsätter stort verksamhetsintresse och helhetstänk inom ett offentligt styrt bolag. Av dig som person kräver det analytisk förmåga, god förmåga till affärsmässiga överväganden och en prestigelös personlighet.

För att var kvalificerad har du slutförd högskole- eller universitetsutbildning motsvarade civilingenjör eller liknande. Du har tidigare erfarenhet av att leda personal inom VA-området. Har du även erfarenhet från politiskt styrda organisationer ser vi detta som meriterande. Detsamma gäller erfarenhet av att leda chefer eller att ha genomfört någon typ av ledarskapsutbildning.

Eftersom vi verkar i en alltigenom svensk kontext förutsätter tjänsten att du har goda färdigheter i att tala och skriva på svenska. Grundläggande kunskaper i engelska är också av värde för i tjänsten.

Vem är du som person?

Att vara ansvarstagande, kvalitetsmedveten och strukturerad faller dig naturligt. Du är även en positiv person som ser möjligheter och potential i dina medarbetare. Du har god självinsikt och i arbetet är du självgående samt tar stort ansvar för din egen kompetensutveckling såväl som andras.

Ledarskapet bygger på ett coachande förhållningssätt och ett genuint intresse att utveckla medarbetare att nå sin fulla potential. Du har ett engagerat arbetssätt och ser värdet av att olika individer bidrar med olika saker till ett team. 

Kontaktperson

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen når du Matilda Ekström (HR-chef) på matilda.ekstrom@hassleholm.se

 

Vi vill ha din ansökan senast den 7 juni.

 

På Hässleholm Miljö gillar vi olika!

Vi strävar efter mångfald på alla tänkbara sätt och värdesätter det som blandade grupper tillför verksamheten. 

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/316
Publicerat 2020-05-15
Sista ansökningsdag 2020-06-07

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.