Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Handledare till Butik Mångfald/Gnistan

Det här är vi! 

Omsorgsförvaltningen söker en handledare till daglig verksamhets Butik Mångfald och Gnistan. Daglig verksamhet är en lagstadgad rätt som verkställs utifrån LSS, lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. LSS är en insatsberättigad lag för personer med omfattande och varaktiga funktionshinder som autism, autismliknande tillstånd, utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada i vuxen ålder. SOL, socialtjänstlagen omfattar personer med andra funktionsnedsättningar som genom denna lag också är berättigade till daglig sysselsättning.

Uppdraget för daglig verksamhet är att erbjuda sysselsättning, arbetsträning och sinnesstimulering åt den personkrets som innefattas av ovanstående lagar, är i yrkesverksam ålder, inte tar del av någon utbildning och inte förvärvsarbetar.

Det här erbjuder vi dig!

Daglig verksamhet har 22 olika enheter och ca 320 deltagare. Vi är 70 personer som arbetar inom daglig verksamhet.

Vi söker dig som brinner för att arbeta med målgruppen och arbeta med meningsfull sysselsättning på daglig verksamhet. Du ska arbeta med att utveckla arbetsuppgifter/aktiviteter och stödja den enskilde i vår verksamhet. I arbetet ingår även att upprätta och dokumentera utifrån individuella genomförandeplaner.

Placeringen är för närvarande på Butik Mångfald där vi säljer egentillverkade saker men även fairtrade och inredningsprodukter. Gnistan är en daglig verksamhet för deltagare som behöver ett lugnare tempo. Du arbetar självständigt med att planera och utveckla enheterna. Det kan förekomma hot- och våldsituationer på arbetsplatsen. Tjänsten innefattar helgtjänstgöring.

Vem är du? 

Du som söker har undersköterskeutbildning, har gått omvårdnadsprogrammet eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Krav är att du ska ha erfarenhet av att  ha arbetat med målgruppen LSS, personer med psykisk ohälsa samt neuropsykiatri.

Då Butik Mångfald arbetar med olika former av handarbete där produkterna sedan säljs i butiken så är det ett krav att man kan handarbeta i olika former. Det är meriterande med intyg av olika kunskaper i handarbete. Det finns inga möjligheter att lära upp sig på arbetsplatsen då det är handledaren som lär ut.

Du visar respekt för individen med ett gott bemötande och förståelse för andra människors behov och känslor. Eftersom du arbetar nära brukarna är det viktigt att du är lugn och trygg. Du kan ta ansvar för dina arbetsuppgifter, är flexibel och initiativrik samt har en god förmåga att samarbeta med andra. Du ska ha ett professionellt förhållningssätt och se alla människors lika värde och visa empati. Du är bra på att samarbeta utifrån en positiv inställning och verka för ett positivt arbetsklimat. Du kan aktivt söka information samt vara med på att förändra och utveckla organisationen till det bättre. Det krävs även goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. 


Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy. 

Övrigt 

Utdrag ur polisens belastningsregister, kontroll av egna uppgifter (442.3), ska uppvisas före anställning.

Rekrytering av denna tjänst sker löpande, så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Körkort klass B är ett krav.

Om oss

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Deltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 90 %
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/187
Kontakt Lena Hedvall-Nilsson, enhetschef, 0451-26 88 10
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-26 70 00
Publicerat 2020-03-20
Sista ansökningsdag 2020-04-03

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.