Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Stödassistenter till Sjöbranten

Vill du arbeta i en verksamhet inom FSS som ständigt utmanar och ger din arbetsvardag variation är jobbet på Sjöbranten något för dig.
Vi arbetar med personkrets 1 inom LSS men även med inriktning psykiatri. Verksamheten ligger vid Finjasjön i Hässleholm och består av 6 st lägenheter.

Det här är vi!

På vår arbetsplats är glädje och engagemang högt prioriterat. Vi har högt i tak och det måste vara kul att vara på jobbet. Arbetsgruppen består av olika åldrar och erfarenheter och vi ser fram emot att du tillför oss ännu mer, till vårt team.

Det här erbjuder vi dig!

Din nyfikenhet i att möta våra medborgares vardag är grunden för att göra ett gott arbete. Du kommer att möta människor med olika diagnoser. Du behöver kunna vara flexibel vilket innebär att du skall vara lyhörd och lösningsfokuserad för individen och uppdraget.

Vill du arbeta ansvarsfullt med att utveckla verksamheten och ta dig an både administrativa uppgifter men även vara med och utveckla rutiner och arbetssätt är detta ett jobb för dig. Du arbetar med olika stödinsatser som utgår ifrån biståndsbeslut som skall möjliggöra att medborgaren får en vardag utefter sina egna önskemål, behov och förmågor.

Tillsammans med dina kollegor arbetar ni med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik för brukarna. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. Du arbetar med kontaktmannaskap och i det dagliga arbetet ingår det dokumentation om brukarna för att säkerställa god kvalité och säker vård.

Arbetstiden för tjänsterna är schemalagd med arbete dagtid och helg.

Vem är du? 

Du som söker är utbildad undersköterska, skötare, har gått omvårdnadsprogrammet eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har arbetat inom psykiatrin och har kunskap eller haft nära samarbete med rättspsykiatrin. Det är också meriterande om du har arbetat med planering och organisering gärna i egenskap av att du arbetat som teamledare. Fördjupad kunskap inom psykologi eller beteendevetenskap är mycket värdefull kompetens.

Du skall vara trygg i begreppen LRV, LPT, LVM. Du skall ha erfarenhet inom missbruksvården och gärna jobbat med olika behandlingsmetoder inom detta. Vi ser gärna att du kunskap inom DBT och KBT. Samarbete med öppenvården inom psykiatri gör att vi vill att du har god känsla  för kommunikation och reflektion.

Vi förutsätter att du har utbildning i Motiverande Samtal och TEACH samt god kännedom inom autism och att du har arbetat med alternativa kognitiva hjälpmedel. Du skall ha en god service- och bemötandekänsla då det är ett samhällsuppdrag vi arbetar med. Du bör ha flera års erfarenhet inom psykiatrin, person krets 1 inom LSS samt att du arbetat med både missbruk och dubbeldiagnoser inom personkrets 1. Dina praktiska kunskaper i lågaffektivt bemötande och olika samtalsterapier är goda.

Du visar respekt för individen med ett gott bemötande och förståelse för andra människors behov och känslor. Eftersom du arbetar nära brukarna är det viktigt att du är lugn och trygg. Du kan ta ansvar för dina arbetsuppgifter, är flexibel och initiativrik samt har en god förmåga att samarbeta med andra. Det krävs även goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. 

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy. 

Övrigt 

Utdrag ur polisens belastningsregister, kontroll av egna uppgifter (442.3), ska uppvisas före anställning.

Referenstagning kommer att ske och de ska finnas tillgängliga.

Körkort klass B krävs.

Om oss

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Deltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsrad 80 %
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/171
Kontakt Jenny Hörberg, enhetschef, 0451-26 75 25
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-26 70 00
Publicerat 2020-03-18
Sista ansökningsdag 2020-04-17

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.