Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Planeringsarkitekt

Var med i utvecklingen på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen och bidra till framtidens Hässleholm med nya stambanor och nya bostadsområden nära natur och kulturmiljöer. 

Det här erbjuder vi dig!

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats med omväxlande arbetsuppgifter och goda möjligheter att utvecklas. Du kommer att tillhöra planavdelningen, där vi är tio medarbetare med olika bakgrund och kompetenser.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bli detaljplanering för bostadsområden och verksamheter, men du kommer även arbeta med program och planbesked. Arbetet kan innebära planering i tätorten eller på landsbygden och utförs självständigt med stöd av medarbetarna på planavdelningen. 

Som planhandläggare har du kontakt med allmänheten, beställare av planer och andra myndigheter. Vi arbetar nära mark- och exploateringsavdelningen samt trafik- och parkavdelningen inom kommunen.

Din arbetsplats kommer att vara på Stadshuset i Hässleholm, fem minuters promenad från järnvägsstationen.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag, möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar och möjlighet att löneväxla till pensionsförsäkring

Vem är du?

Vi söker dig med en högskoleutbildning inom planering eller annan likvärdig inriktning. Du har god kännedom om relevant lagstiftning och gärna erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation. Arbetsmiljön är helt IT-baserad och du behöver ha god erfarenhet av de vanligast förekommande dataprogrammen.

Det är meriterande om du har kunskaper inom AutoCAD, Focus Detaljplan samt något visualiseringsprogram. Vi ser helst att du har erfarenhet av detaljplanehandläggning inom kommun eller som konsult. 

I ditt arbete har du en god känsla för service och samarbete men du ska även kunna arbeta självständigt. Du bör ha förmåga till helhetssyn, vara ansvarstagande och lyhörd. 

För jobbet behöver du B-körkort. Tjänsten är ett vikariat med tillträde i maj 2020 och cirka 12 månader framåt.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Om oss

Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen är kommunens och miljö- och stadsbyggnadsnämndens verkställande funktion för planering, GIS-verksamhet och uppföljning av all fysisk verksamhet som berör markanvändning och byggande i kommunen. Vi ansvarar för tillsyn och rådgivning inom miljöbalksområdet och inom områdena livsmedel, tobak och receptfria läkemedel samt för kommunens strategiska miljöarbete och förmedlar kunskap om energieffektivisering.

Förvaltningen är indelad i sex avdelningar: miljö, plan, bygg, mät- och GIS, lantmäteri samt verksamhetsstöd. Idag arbetar cirka 70 personer på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen. En bra arbetsmiljö och delaktighet för alla är en självklarhet för oss. Att värna om våra medarbetare och ge bra service har prioritet i vår vardag.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/160
Kontakt Marie Nilsson, 0451-26 89 14
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-26 70 00
Publicerat 2020-03-16
Sista ansökningsdag 2020-04-05

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.