Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Specialpedagog

Var erbjuder vi dig?

Tillsammans med dina kollegor ansvar du för det specialpedagogiska arbetet och perspektivet i elevhälsans hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande arbete på individ-, grupp- och organisationsnivå. Vi arbetar mycket med att skapa förutsättningar för eleverna och att stödja dem i deras sammanhang i befintliga grupper.

Du kommer bl.a. att arbeta med att utveckla studiestrategier tillsammans med elever, enskilt och i grupp, och utveckla undervisningsstrategier tillsammans med lärare.

Specialpedagogerna medverkar i lagarbetet, tillsammans med lärare, mentorer, skolledare och elevhälsan, med att undanröja hinder i lärmiljön och upprättar vid behov åtgärdsprogram efter utredande kartläggning.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet som specialpedagog samt väldokumenterad erfarenhet av specialpedagogiskt arbete.

Tidigare erfarenhet av arbete inom gymnasieskolan samt erfarenhet av kartläggning/utredning gällande läs- och skrivsvårigheter är meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt i svenska språket.

Då du kommer att ha ett antal kollegor inom elevhälsa och administration ser vi det som en självklarhet att du ser dina kollegor som en styrka och att ni samarbetar i delar som ni tillsammans prioriterar.

Du ska vidare dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy  http://www.hassleholm.se/medarbetarpolicy. 

Övrigt

Utdrag ur polisen belastningsregister ska uppvisas innan anställning.

Vi arbetar med löpande urval så tillsättning kan ske innan ansökningstiden gått ut.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av vederbörliga beslut.

Om oss

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Hässleholms Tekniska Skola är en attraktiv skola som grundades redan 1912. Med stolta traditioner som grund tar skolan sats mot framtiden med en verksamhet som präglas av ledorden kunskap, kreativitet och trygghet. Vi är kommunens största gymnasieskola vars lärare och övrig personal arbetar tillsammans för att utbilda ca 1000 elever på skolans sju nationella program och två introduktionsprogram samt fjärde året på teknikprogrammet. HTS har ett nära och utvecklat samarbete med arbetsliv, högskolor och universitet i regionen. Skolan ligger i centrala Hässleholm med bara fem minuters promenad till både tåg- och bussförbindelser.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/143
Kontakt Jan Zettergren, rektor, 0451-26 72 62
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-26 70 00
Publicerat 2020-03-03
Sista ansökningsdag 2020-04-30

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.