Hässleholms kommun

Lärare i fritidshem på Stoby skola

Barn- och utbildningsförvaltningen, Stoby skola

Vad erbjuder vi dig? 
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att enligt läroplanens mål skapa kvalitetssäkrad undervisning i fritidshemmet. Dina arbetsuppgifter är pedagogiskt arbete i barngrupp där du arbetar för att stödja barnens utveckling och ge dem möjlighet till olika fritidsaktiviteter samt utvecklar barnens sociala förmågor och kunskaper.

I samverkan med annan personal kommer du ansvara för att planera, genomföra och utveckla verksamheten på fritidshemmet.

Vem är du? 
Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog eller lärare i fritidshem och har legitimation med behörighet att undervisa i fritidshem. 

Dina relationer till eleverna karakteriseras av ömsesidig respekt, samarbete, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar. Du vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs. Vidare är du aktiv i det kollegiala lärandet och på ett systematiskt sätt reflekterar du över arbetet enskilt och tillsammans med andra, kopplat till målen i verksamheten. 

Vi förväntar oss att du har goda IT-kunskaper samt god samarbetsförmåga gentemot elever, föräldrar och medarbetare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för uppdraget. 

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt
Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning.  

Rekryteringsprocessen kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan i dag! 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om oss

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Stoby skola är en liten och gemytlig F-6 skola belägen i Stoby i Hässleholms kommun. Vi är drygt 20 medarbetare som arbetar tätt tillsammans för att skapa de bästa förutsättningarna för våra elever. Vi arbetar medvetet för ”Vi på Stoby-känslan” där fokus är att alla, elever och personal, ska må bra, känna sig delaktiga, vara trygga och trivas tillsammans. En grund för att kunna utvecklas! På skolan har vi ca 130 elever och fritidshem bestående av Sockenstugan F-1, Storstugan 2-3 och Klubben 4-6.

Stoby skola ingår tillsammans med Ljungdalaskolan i barn- och utbildningsförvaltningens rektorsområde 6 och leds av rektor och biträdande rektor. Utvecklingsarbetet på skolan innefattar såväl arbete i de operativa enheterna som kollegialt lärande i hela kollegiet. Utvecklingsarbetet i de operativa enheterna innebär överenskommelser med styrningar utifrån identifierade behov i respektive operativ enhet. Det kollegiala lärandet, F-6, fokuserar på hur vi förstår och möter alla våra elever samt utvecklar vår undervisning så att alla elever blir inkluderade. Fritidshemmets utvecklingsarbete innebär aktionsforskning kring ”Kommunikation för bättre samspel”.

Vi erbjuder dig kunniga och trevliga kollegor som ser fram emot att välkomna en ny arbetskamrat. Du kan även förvänta dig rektorer som ger frihet under ansvar och som värdesätter att vara närvarande på skolan. Organisationens övergripande mål är: Eleven som lämnar Stoby skola och Ljungdalaskolan ska med goda demokratiska värderingar kunna röra sig i olika, såväl fysiska som webbaserade, sociala sammanhang samt ha en nyfikenhet och lust att lära för livet.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-03-31

Referensnummer

2023/187

Kontaktperson(er)

  • Ann Svanström, 0451-267040

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: