Hässleholms kommun

Arbetsterapeut

Omsorgsförvaltningen, Resurs, Rehabenheten

Drivs du av att hjälpa andra och har stor respekt för den enskilda människan? Ser du vikten av ett helhetstänk och ett samarbete mellan professionerna? Vi söker nu en ny arbetsterapeut till vårt gäng! 

Det här erbjuder vi dig!

Inom omsorgsförvaltningens rehabiliteringsenhet arbetar totalt 28 arbetsterapeuter och fysioterapeuter/sjukgymnaster samt 6 rehabiliteringsassistenter. Rehabiliteringsenheten leds av två enhetschefer och medarbetarna utgår från fem arbetsplatser varav fyra är i centrala Hässleholm och en i Tyringe. 

Vårt totala uppdrag riktar sig mot tolv olika geografiska områden i Hässleholms kommun. Uppdragen är delat mellan ordinärt boende, särskilt boende och funktionsnedsättning, stöd och service (FSS).

Som klinisk arbetsterapeut hos oss arbetar du med bedömning, åtgärder och uppföljningar utifrån rehabilitering och habilitering. Arbetet innebär även förskrivning av olika medicintekniska produkter samt handledning kring arbetsterapeutiska interventioner. Du kommer i ditt dagliga arbete ha dialog med olika professioner så som fysioterapeut, sjuksköterska, biståndshandläggare, samordnare och vårdpersonal. Du har även kontakt med kollegor inom regionen via digitalt system ”Mina Planer”. Rehabiliteringsenheten träffas gemensamt på APT och utöver det har vi även professionsmöten där respektive profession arbetar för att hjälpas åt att utveckla varandra och verksamheten.

Vi erbjuder nu en tillsvidaretjänst på heltid i ett härligt gäng som är kompetenta, kreativa och beredda att ta hand om dig som ny kollega. Arbetstiden är förlagd dagtid måndag- fredag mellan 8-17 med möjlighet till flex. 

Tillträde av tjänsten sker enligt överenskommelse. 

Vi verkar för en god arbetsmiljö, att du ska känna arbetsglädje och trivas hos oss. För oss är det självklart att vi stöttar varandra och enhetscheferna finns som stöd. Vid nyanställning använder vi oss av mentorer som vägleder dig i ditt arbete. Vi vill att du ska känna dig välkommen och få möjlighet att utvecklas i din yrkesroll, och där finns stora möjligheter för dig att påverka dit arbetssätt.

Vi erbjuder konkurrenskraftig lön, där förvaltningen under 2022 genomfört en rejäl satsning på vår legitimerade personal. Medveten lönesatsning gav skjuts åt fortsatt rekrytering av legitimerad personal | Hässleholms kommun (mynewsdesk.com) 

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Det är meriterade om du har erfarenhet av liknande arbete.

Du gillar ett omväxlande, självständigt arbete och har en hög samarbets- och problemlösningsförmåga. Som person ser du positivt på tillvaron och gillar att bidra och arbeta tillsammans över professionsgränserna. Du är lösningsfokuserad, har stor respekt för den enskilda människan och drivs av att hjälpa andra. Du trivs med att arbeta i team, samtidigt som du känner stort ansvar för din egen insats och för dina patienter. 

Dokumentation kring brukare görs digitalt vilket innebär att du behöver ha god datorvana samt goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

B-körkort för manuellt växlad bil är en förutsättning för arbetet.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Utdrag ur polisens belastningsregister, kontroll av egna uppgifter (442.3), ska uppvisas före anställning.

Vi tillämpar löpande intervjuer, så vänta inte med din ansökan

Om oss

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Omsorgsförvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden; ordinärt boende, särskilt boende, funktionsnedsättning, stöd och service samt resurs. I förvaltningen finns också myndighetsenheten och en stab med viktiga stödfunktioner som HR, ekonomi och IT. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-07

Referensnummer

2023/186

Kontaktperson(er)

  • Veronica Ivansson, 0451-266261
  • Jenny Jönsson, 0451-266255

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: