Hässleholms kommun

Miljöinspektör, vikariat

Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen, Miljöavdelningen

Var med i utvecklingen på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen och bidra till en hållbar och attraktiv framtidsutveckling i Hässleholms kommun med omvärld. 

Det här erbjuder vi dig!

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete inom miljöområdet med handläggning av inkommande ärenden och olika tillsynsuppdrag. I arbetet har du mycket kontakt med allmänhet, företagare och andra myndigheter. Arbetsuppgifterna är omväxlande och innebär stort eget ansvar.

Tjänsten är ett vikariat på cirka 9 månader med tillträde den 1 juni eller efter överenskommelse. Din arbetsplats kommer att vara på Stadshuset i Hässleholm.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag.

Vem är du?

Vi söker dig med en högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller annan naturvetenskaplig högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, alternativt att du är i slutet av din utbildning där du endast har kandidat- eller magisterarbetet kvar.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från miljö- och hälsoskyddstillsyn, god kännedom om aktuell lagstiftning samt kunskap om myndighetsarbete. 

Kontakt med allmänhet, företagare och andra myndigheter är en stor del av det dagliga arbetet och det är därför viktigt att du har god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig på ett lättförståeligt sätt i både tal och skrift.

I ditt arbete har du en god känsla för service och samarbete men du ska även kunna arbeta självständigt. Du har förmåga till helhetssyn, är ansvarstagande, trygg i myndighetsuppdraget och lyhörd. God datorvana krävs och vi förväntar oss att du har vissa kunskaper i ärendehanteringssystemet Ecos 2. För jobbet behöver du B-körkort.

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Övrigt

Vänta inte med att skicka in din ansökan! Vi kommer att börja kalla till intervju innan ansökningstiden gått ut och om vi hittar rätt person kan vi komma att anställa innan sista ansökningsdag.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om oss

Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen är kommunens och miljö- och stadsbyggnadsnämndens verkställande funktion för planering, GIS-verksamhet och uppföljning av översiktlig planering och detaljplanering som berör markanvändning och byggande i kommunen. Vi ansvarar för kommunens strategiska miljöarbete och samhällsbyggande, samt för tillsyn och rådgivning inom miljöbalksområdet och inom områdena livsmedel, tobak och receptfria läkemedel samt förmedlar kunskap om energieffektivisering. Förvaltningen är indelad i sex avdelningar: miljö, plan, bygg, mät- och GIS, lantmäteri samt verksamhetsstöd. Idag arbetar cirka 75 personer på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen. En bra arbetsmiljö och delaktighet för alla är en självklarhet för oss. Att värna om våra medarbetare och ge bra service har prioritet i vår vardag.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-03-31

Referensnummer

2023/174

Kontaktperson(er)

  • Torbjörn Håkansson, avdelningschef, 0451-268394

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga ombud nås via kommunens kontaktcenter, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: