Hässleholms kommun

Upphandlare

Kommunledningsförvaltningen, Upphandlingsenheten

Till kommunledningsförvaltningens upphandlingsenhet söker vi nu dig som vill vara med och ta ansvar för kommunens upphandlingar. Är du strukturerad, kommunikativ och serviceinriktad och vill ha ett jobb fyllt med möjligheter och utmaningar? Välkommen med din ansökan!

Det här erbjuder vi dig!

Vi erbjuder dig ett jobb som upphandlare där du får arbeta självständigt och affärsmässigt med ett verksamhetsfokus. Du kommer att samarbeta med företrädare för verksamheten, planera och genomföra upphandlingar samt följa upp ingångna avtal. I arbetsuppgifterna ingår att ge verksamheterna löpande aktivt stöd i upphandlingsfrågor, medverka vid informationstillfällen och interna utbildningar med mera. Upphandlingsenheten arbetar som rådgivare till de kommunala bolagen och kan även genomföra upphandlingar åt dem. Du kommer att vara med och utveckla arbetssätt både på egen hand och i samarbete med dina kollegor eller andra intressenter. 

Hos oss har vi ansvar för olika inköpskategorier. Du kommer att ha ansvar för följande kategorier:
- Internservice (exempelvis möbler, växtservice, el revisionstjänster mm).
- Transporter (exempelvisvis skolskjuts, Yrkes- och körkortsutbildningar mm).
- Fordon och maskiner (exempelvis drivmedel och fordon).

Du kommer även att svara för kravställning av miljöfrågor eftersom de oftast är relaterade till dessa kategorier. Förutom egna ansvarsområden deltar vi alla i arbetet på enheten.

Upphandlingsenheten arbetar med olika verksamhetsstöd såsom E-handel, Kommers, inköpsanalysverktyg Spend by Exitia och systemstödet för Hantera för livsmedelsupphandlingar och avtal.

Vi arbetar med individuella utvecklingsplaner som utgår från verksamhetens behov. Arbetsuppgifterna i sig innebär utmaningar och utvecklingen grundar sig mångt och mycket på att skapa en kompetens att ta på sig de utmaningar som vi kan ställas inför. Du ges möjligheter att utveckla dig inom dina ansvarsområden.

Anställningen är tillsvidare på heltid, med tillträde snarast efter överenskommelse. Din arbetsplats kommer att vara på stadshuset i centrala Hässleholm med närhet till både tåg- och bussförbindelser.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Du är certifierad inköpare/upphandlare eller har KY-utbildning inom inköp/upphandling alternativt har på annat sätt skaffat motsvarande kunskaper. Har du högskoleutbildning inom ekonomi/juridik eller annan relevant inriktning är det meriterande, likaså erfarenhet av att ha genomfört offentliga upphandlingar. Vi tror att du är strukturerad, serviceinriktad och kvalitetsmedveten, med en kommunikativ förmåga. Arbetet sker i stor utsträckning i samarbete med kollegor och andra inom verksamheten, varför samarbetsförmåga är viktigt.

Vi ser gärna att du har B-körkort.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar, vilket innebär att den person som bäst matchar kraven erbjuds tjänsten. Välkommen med din ansökan där du bifogar ditt CV.

Om oss

Kommunledningsförvaltningen ansvarar för kommunövergripande utvecklingsfrågor och gemensamma funktioner inom ekonomi, personal, kansli, it, tillväxt, kommunikation och räddningstjänst samt ärendehantering till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Upphandlingsenheten ansvarar för kommunövergripande upphandlingar och uppföljning av de centralt tecknade avtalen, att genomföra specifika upphandlingar, att svara för e-handel och uppföljning på uppdrag av kommunstyrelsen, att ge råd internt och till kommunala bolag samt att genomföra information och utbildningsinsatser inom upphandlingsområdet.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-03

Referensnummer

2023/161

Kontaktperson(er)

  • Rikard Muth, Upphandlingschef, 0451-268087

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga företrädare nås via kontaktcenter, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: