Hässleholms kommun

Sommarvikariat Enhetschef till särskilt boende

Omsorgsförvaltningen, Särskilt boende, Sjögläntan

Sjögläntan ligger i Vinslöv och är ett vårdboende för äldre personer. Här finns 46 lägenheter för både demenssjuka och somatiskt sjuka. Det finns goda tågförbindelser till Vinslöv.

Vi söker dig som är nyfiken på uppdraget som enhetschef inom äldreomsorgen i Hässleholms kommun. Skulle du gilla att arbeta tätt ihop med en mentor och chefskollega, era medarbetare och ledningsgruppen för att hitta lösningar och se möjligheter?

Då kan du vara rätt person som sommarvikarierande enhetschef till våra särskilda boende. Välkommen med din ansökan senast 230410!

Det här erbjuder vi dig!

Som sommarvikarierande enhetschef inom särskilt boende får du insyn i uppdraget som enhetschef. Du får en erfaren enhetschefskollega som din mentor och med henne delar du ledarskapet i det dagliga arbetet på enheten. Enhetschefer har ansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Som chef är man synlig i verksamheten för både medarbetare, boende och deras anhöriga eller företrädare. Du och din mentor utvecklar verksamheten tillsammans med teamet som består av enhetschef, undersköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterska.

Organisatoriskt är du underställd verksamhetschefen. Ditt uppdrag som enhetschef är att skapa så goda förutsättningar som möjligt för att personal ska känna sig delaktiga och att våra äldre ges inflytande över sin vardag.

Din arbetsplats kommer primärt att vara på Sjögläntan i Vinslöv, där din mentor är enhetschef.

Tjänsten är en visstidsanställning på 100% från och med 2023-06-01 till och med 2023-08-31, eller enligt överenskommelse. Kan du börja redan i maj på deltid ett par dagar i veckan vore det toppen! Det kan också finnas möjlighet till förlängning av vikariatet.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Vi söker dig som är nyfiken på ledarskap och arbetet som enhetschef inom äldreomsorg. Du har ett intresse för omsorg om äldre personer och har lite erfarenhet eller kunskap inom äldreomsorg. Kanske har du arbetat inom området eller har på annat sätt kommit i kontakt med verksamheten? Din nyfikenhet och öppenhet gör att du vill jobba med utveckling och spännande utmaningar. 

Vi söker dig som är nyexaminerad socionom eller har annan kandidatexamen med inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du som är i sluttampen av din högskoleutbildning med planerad examen vårterminen 2023 är också varmt välkommen med din ansökan. Arbetet som enhetschef ställer höga krav på förmåga att kommunicera, varför du behöver behärska det svenska språket väl och du har lätt för att uttrycka sig i tal och skrift. Vidare har du goda IT- kunskaper och lätt för att sätta dig in i olika system och digitala plattformar. Du har ett visst mått av ekonomisk medvetenhet och din utbildning har gett dig förståelse för den politiskt styrda verksamheten, dess mål och uppdrag. Har du haft någon form av ledarroll är det meriterande. 

Som person har du förmåga att vara ansvarsfull, strukturerad och organiserad. Du har som ambition att arbeta med ett coachande ledarskap, kan också vara tydlig och komma fram till beslut som du förankrar med din mentor och chefskollega eller verksamhetschefen. Arbetet som enhetschef innebär också rutinmässiga administrativa arbetsuppgifter, vilket innebär att du behöver vara noggrann, flexibel och ha planeringsförmåga. Arbetet medför täta kontakter med kollegor och övriga medarbetare, varför vi lägger stor vikt vid social kompetens och samarbetsförmåga. Men viktigast är att du har tydligt fokus på omsorgstagarna i ditt arbete! 

Det är meriterande om du har körkort klass B.

Slutligen vill vi att du delar Hässleholms kommuns värdegrund: Kvalitet- som syns, Respekt för individen och Medborgaren- i fokus och att du delar de värderingar och det förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy

Övrigt

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande och hittar vi rätt kandidat kan rekryteringen avslutas tidigare. Så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Om oss

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Omsorgsförvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden; ordinärt boende, särskilt boende, funktionsnedsättning, stöd och service samt resurs. I förvaltningen finns också myndighetsenheten och en stab med viktiga stödfunktioner som HR, ekonomi och IT. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2023-06-01 eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-10

Referensnummer

2023/155

Kontaktperson(er)

  • Tina Thomasson, 0451-268704

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga ombud nås via kommunens kontaktcenter, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: