Hässleholms kommun

Skolsköterskor

Barn- och utbildningsförvaltningen, Elevhälsa - skolsköterska

Det här erbjuder vi dig!

Uppdraget som skolsköterska innebär till största delen att arbeta med förebyggande hälsovård. Arbetet är till stor del ensamtjänstgöring då du kommer att vara placerad på en av våra skolor men dina kollegor sitter bara ett telefonsamtal bort. Vi är ett öppet gäng där det finns utrymme för frågor och diskussioner och vi stöttar varandra kollegialt. Under terminstid kan arbetet periodvis vara intensivt så därför använder vi skollov till fortbildning och administrativa uppdrag.

Som nyanställd får du en mentor som stöd. Vi har också medicinska träffar en gång i månaden samt handledning 3-4 ggr/ termin. I övrigt utför du sedvanliga skolsköterskeuppgifter enligt gällande lagar och styrdokument. Du genomför hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer, ansvarar för öppen mottagning samt medverkar i skolornas elevhälsoteam. Tillsammans med övriga skolsköterskor i kommunen arbetar du för att utveckla elevhälsans medicinska insatser.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, i första hand med påbyggnadsutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom, öppen hälso- och sjukvård eller skolsköterska, eller med liknande kompetens eller erfarenhet. Då resor med bil ingår i tjänsten, kräver vi även körkort för personbil.

Vi söker dig som arbetat som skolsköterska tidigare, och som är van vid att arbeta med barn och ungdomar. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i PMO. 

Som person är du ansvarstagande, flexibel och samarbetsvillig. Du arbetar noggrant, strukturerat och har en stark drivkraft för det elevhälsofrämjande arbetet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Vi söker två skolsköterskor med nuvarande placering på Läredaskolan respektive Tyringe skola. Tjänsterna är tillsvidareanställningar på 80% med tillträde enligt överenskommelse. 

Eftersom du kommer att arbeta med barn och unga, vill vi att du lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning. Blankett för att söka utdrag ur belastningsregister hittar du på polisens hemsida.

Vi kommer att arbeta med löpande urval vilket innebär att om vi hittar rätt kandidat kan tjänsten komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om oss

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Du arbetar ute på någon av våra skolor vilket innebär att uppdraget till stor del är ensamtjänstgöring men kollegorna sitter alltid bara ett telefonsamtal bort.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-03-26

Referensnummer

2023/149

Kontaktperson(er)

  • Annika Persson, 0451-268541

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga ombud nås via kommunens kontaktcenter, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: