Hässleholms kommun

Kommunikatör, vikariat

Kommunledningsförvaltningen, Kommunikationsenheten

Det här erbjuder vi

Vi söker en kreativ och driven kommunikatör som vill vara med och utveckla Hässleholms kommun tillsammans med oss på den centrala kommunikationsenheten. Här är dina idéer, din nyfikenhet och din vilja att testa nytt välkomna. Eftersom vi är en liten enhet kommer du att arbeta brett och varierat inom kommunikationsområdet.

Du kommer att arbeta med att

  • planera, skriva och layouta innehåll till digitala kanaler, annonser och enklare trycksaker
  • skriva nyheter och pressmeddelanden
  • planera och genomföra kommunikationsinsatser internt och externt kopplat till kommunens övergripande mål
  • ge råd och stöd i kommunikationsfrågor.

Vi erbjuder en kreativ miljö där du får utrymme för egna initiativ. Samtidigt ställs höga krav på ansvarstagande, samarbetsvilja och trygghet i att skapa resultat både självständigt och i samarbete med andra. Vi delar idéer, lär oss hela tiden nya saker och utvecklas tillsammans.

Tjänsten är ett vikariat med en varaktighet på cirka ett år och tillträde enligt överenskommelse. Din arbetsplats är på Stadshuset i Hässleholm.

Vem är du

Vi söker dig som har högskoleutbildning på lägst kandidatnivå inom kommunikationsområdet. Du har erfarenhet av arbete som kommunikatör, eller annan yrkeserfarenhet som vi som arbetsgivare bedömer är likvärdig.

I grunden är du en generalist som lätt kan se hur kommunikation kan göra skillnad i olika verksamheter. Du är van vid att arbeta med digitala kanaler, webbpublicering och InDesign, och tvekar inte att ta dig an nya system. Du är bra på att bearbeta texter, både egna och andras. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska och har goda kunskaper i engelska.

För att trivas i rollen behöver du snabbt kunna sätta dig in i nya ämnesområden. Erfarenhet av att arbeta i offentlig sektor är ett plus.

Vi söker en ambitiös, lyhörd och prestigelös medarbetare som har lätt för att samarbeta. Du arbetar strukturerat även under tidspress och kan hantera perioder med högt tempo. Du har en god förmåga att bygga relationer och inkludera andra medarbetare i kommunikationsarbetet.

Om oss

Kommunledningsförvaltningen ansvarar för kommunövergripande utvecklingsfrågor och gemensamma funktioner inom ekonomi, personal, kansli, it, tillväxt, kommunikation och räddningstjänst samt ärendehantering till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Kansli- och kommunikationsavdelningen har ett övergripande ansvar för kommunens ärendeberedning, medborgarkontakt, kommunikationsarbete och demokratiska processer. Verksamheten har en stor bredd - bland medarbetarna finns kommunjurist, kommunikatörer, arkivarie, kommunsekreterare, webbansvarig, registrator, kommunvägledare och överförmyndarhandläggare. Avdelningen är indelad i fyra enheter: kansli, kommunikation, kontaktcenter och överförmyndare.

Kommunikationsenheten har en strategisk funktion med ansvar att utveckla och samordna kommunikationsarbetet i kommunens olika verksamheter. Ansvarsområdet består bland annat av webbplats och intranät, sociala medier, grafisk profil, mediekontakter, krisinformation och övergripande marknadsföring.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-03-26

Referensnummer

2023/143

Kontaktperson(er)

  • Hanna Gardell, Kommunikationschef, 0709-818348

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga företrädare nås via kontaktcenter, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: