Hässleholms kommun

Specialistundersköterska

Omsorgsförvaltningen, Särskilt boende, Hemgården och Björksäter

Specialistutbildade medarbetare är en värdefull källa till kunskap på arbetsplatsen. Utöver det brukarnära arbetet deltar och driver specialistutbildade medarbetare utvecklingsarbetet och arbetar med kvalitet, förhållningssätt och bemötande inom verksamheten. En del av arbetsuppgifterna kan vara att arbeta med yrkeshandledning för att höja kompetensen på arbetsplatsen samt att ansvara för introduktion av nya medarbetare på ett värdefullt sätt.

Nu söker vi två specialistundersköterskor, en med placering på Björksäters demensboende i Hässleholm och en med placering på Hemgården i Tyringe, som har både somatik och demensplatser.

Det här erbjuder vi dig!

Att arbeta som undersköterska på ett boende innebär att du tillsammans med dina kollegor strävar efter att ge brukarna en meningsfull vardag. Personlig omvårdnad och social aktivering är några av dina viktiga arbetsuppgifter. Vi jobbar efter att varje brukare efter egen förmåga ska klara så mycket som möjligt själv. Du kommer att vara kontaktperson till brukare och tillsammans med dem planera hur insatserna ska utföras. I rollen ingår att ge läkemedel vilket innebär att du behöver ta emot delegering från legitimerad personal. En annan viktig arbetsuppgift är dokumentation om brukarna för att säkerställa god kvalité och säker vård.

Förutom det ordinarie undersköterskeuppdraget ingår det i rollen som specialistundersköterska att handleda och vägleda kollegor i omvårdnadssituationer, bemötande och förhållningssätt, utifrån personcentrerad vård och omsorg kring personer som drabbats av demenssjukdom.

En del av uppdraget är att medverka i utvecklings- och kvalitetsarbete både på enhetsnivå och mer övergripande inom området demens. Du ger kollegor stöd genom verktyg att bemöta personer som drabbats av demenssjukdom. I arbetet ingår kontinuerlig uppdatering kring pedagogik och evidensbaserad kunskap. Det ingår även att vid behov ge stöd och handledning till kollegor på annan enhet. 

Relation/kommunikation, symtomkontroll, anhörigstöd och att utveckla teamssamverkan med HSL-organisationen ingår som en del i att öka kompetensen kring vårdtagaren. 

Jobben vi erbjuder är tillsvidareanställningar på 100 % med schemalagd arbetstid dag, kväll samt helg och med start snarast eller enligt överenskommelse. 

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som tillexempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Du som söker har utbildning som specialistundersköterska inom demensvård. Det är meriterande om du har erfarenhet som specialistundersköterska inom demens och handledning till personal.

Du har ett stort intresse och vill vara med och utveckla äldreomsorgen. Du visar respekt för individen med ett gott bemötande och förståelse för andra människors behov och känslor. Eftersom du arbetar nära brukarna är det viktigt att du är lugn och trygg. Du kan ta ansvar för dina arbetsuppgifter, är flexibel och initiativrik samt lätt för att samarbeta med andra.

Du är en ambassadör i din roll och har ett professionellt förhållningssätt på alla nivåer och en förmåga att skapa goda relationer. Du ser det som en självklarhet att bidra till ett positivt arbetsklimat.
Eftersom läkemedelsdelegering samt dokumentation kring brukare ingår i arbetsuppgifterna behöver du ha god kunskap i svenska, både i tal och skrift, samt god datorvana. 

B- körkort för manuellt växlad bil krävs.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy:

Vår medarbetar- och ledarpolicy | Hässleholms kommun (hassleholm.se)

Övrigt

Utdrag ur polisens belastningsregister, kontroll av egna uppgifter (442.3), ska uppvisas före anställning.

Vänta inte med att skicka in din ansökan då rekryteringen sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om oss

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Omsorgsförvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden; ordinärt boende, särskilt boende, funktionsnedsättning, stöd och service samt resurs. I förvaltningen finns också myndighetsenheten och en stab med viktiga stödfunktioner som HR, ekonomi och IT. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-03-31

Referensnummer

2023/128

Kontaktperson(er)

  • Ursula Svensson, enhetschef Hemgården, 0451-266123
  • Catharina Olsson, enhetschef Björksäter, 0451-268971

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga ombud nås genom kommunens kontaktcenter , 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: