Hässleholms kommun

Enhetschef Gruppbostäder, LSS

Omsorgsförvaltningen, Funktionsnedsättning stöd och service (FSS)

Vi söker dig som gillar utmaningar och som med entusiasm kan leda medarbetare och verksamhet mot omsorgsförvaltningens vision: "Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg, utförd av de stoltaste medarbetarna".

Det här erbjuder vi dig!

Omsorgsförvaltningen söker enhetschef till verksamhetsområdet funktionsnedsättning, stöd och service (FSS).

Enhetschef gruppbostad

Du leder arbetet på fyra gruppbostäder runt om i Hässleholms kommun. Gruppbostäderna är hem åt 20-talet personer och här arbetar runt 30 medarbetare. Som enhetschef bidrar du till att människor får leva ett meningsfullt och så självständigt liv som möjligt.

Rollen som enhetschef

Enhetschefsrollen är viktig. Din bakgrund inom LSS och din chefserfarenhet blir en trygghet i rollen som enhetschef. Du ansvarar för verksamhet, ekonomi, medarbetare och arbetsmiljö. I ditt arbete håller du dig inom budgetramar och delegation samt följer gällande direktiv och riktlinjer. Enhetens arbete planerar du resurseffektivt med individen och anhöriga i fokus. När du driver förbättrings- och utvecklingsarbete är du en inspiration och ditt nytänkande uppskattas.

Din närmsta chef är Malena Sylvan, verksamhetschef för FSS, som har lång erfarenhet av denna typ av verksamhet och ledarskap. Som enhetschef ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp, vilket ger dig möjlighet att vara delaktig i verksamhetens utveckling. 16 enhetschefer arbetar inom FSS och ni har stor nytta av varandra som bollplank och stöd. Ni sitter alla samlade på kontoret Garnisonen på Kanslihusvägen 6.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde 2023-07-01 eller efter överenskommelse.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Vi söker dig som har chefserfarenhet inom verksamhetsområdet och erfarenhet av målgruppen, samt är väl insatt i för uppdraget relevant lagstiftning. Du har förmåga att visa tillit och se medarbetare som den viktigaste resursen, du skapar resultat genom andra och kan skapa engagemang och delaktighet. Vidare har du vilja att motivera medarbetare till ständig utveckling och nytänkande. Din kommunikativa förmåga gör att du på ett enkelt och tydligt sätt kan förklara, men också skapa förutsättningar för god dialog i verksamheten. Förmågan att analysera information och alternativ inför förslag och beslut är också viktig.

Du ser värdet i den politisk styrda organisationen och är intresserad av utvecklingsfrågor inom offentlig förvaltning. Som ledare fungerar du som förebild och har såväl förmåga som intresse av att identifiera egna styrkor och svagheter. Att du är kvalitetsmedveten är viktigt för oss, vård och omsorg om våra kommuninvånare ska följa aktuell lagstiftning och gällande rutiner.

Till tjänsten som enhetschef för gruppbostäder söker vi dig som är socionom eller har annan högskoleexamen på lägst kandidatnivå som vi bedömer relevant. Du som är i sluttampen av din utbildning, med planerad examen vårterminen 2023, är också välkommen med din ansökan.

För att lyckas i rollen som enhetschef behöver du ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt goda datorkunskaper. Kunskap i våra verksamhetssystem, exempelvis Medvind och Procapita är meriterande.

Körkort klass B krävs.

Du delar våra värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy

Övrigt

Vi planerar att hålla inledande intervjuer via Teams på eftermiddagen den 31 mars. Vi kan dock komma att kalla till intervju tidigare än så och hittar vi rätt kandidat till tjänsten kan den komma att tillsättas snabbt, så vänta inte med din ansökan!

Om oss

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Omsorgsförvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden; ordinärt boende, särskilt boende, funktionsnedsättning, stöd och service samt resurs. I förvaltningen finns också myndighetsenheten och en stab med viktiga stödfunktioner som HR, ekonomi och IT. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-03-23

Referensnummer

2023/116

Kontaktperson(er)

  • Malena Sylvan, 0451-267425

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga ombud nås genom kommunens kontaktcenter, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: