Hässleholms kommun

Skötare till Första Avenyn

Omsorgsförvaltningen, Funktionsnedsättning stöd och service, Första Avenyn

Första Avenyn är ett LSS-boende med 12 lägenheter fördelade på två våningsplan. På varje våningsplan har vi gemensamhetsutrymmen och gemensamt kök. Hos oss bor personer med psykiatriska funktionsvariationer och hjälpen varierar givetvis både från person till person men också från dag till dag vilket gör vårt arbete väldigt varierande och utmanande.

Det här är vi! 

Första Avenyn

LSS-boende med 11 lägenheter fördelade på två våningsplan. Vi har gemensamhetsutrymmen och gemensamt kök. Hos oss bor personer med psykiatriska funktionsvariationer och hjälpen varierar givetvis både från person till person men också från dag till dag vilket gör vårt arbete väldigt varierande och utmanande.

Stöttecenter

Till Stöttecenter vänder sig kommuninvånare som är i behov av stödsamtal på grund av sviktande psykiska hälsa. Vi är tillgängliga dygnet runt alla dagar i veckan. Vi tar emot besökare både via telefon och fysiska möten.

Det här erbjuder vi dig!

Vi erbjuder dig en unik arbetsplats, då det är både ett LSS-boende och ett Stöttecenter. Arbetet på LSS-boendet handlar om att ge pedagogiskt stöd och omsorg för att främja den enskildes förmågor och självständighet, gällande de sysslor som förekommer i alla vardagens moment. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering och städning. Vi jobbar även med närstående för att skapa trygghet och kunskap. Du arbetar också för att stimulera till kontakter utanför bostaden och skapa förutsättningar för en innehållsrik vardag och fritid.

På Stöttecenter får vi samtal dygnet runt samt besök, där vi med samtalet som redskap stöttar personer som inte mår väl.

Tillsvidareanställningen är på 75 %, arbetstiden är schemalagd dag, kväll och helg. Hässleholms kommun vill ta tillvara på hela din kompetens och erbjuder dig heltidsanställning. Vid behov samarbetar vi med verksamheter i vår närhet, det innebär att arbete på mer än en arbetsplats kan förekomma. Du har alltid en huvudarbetsplats där du är den största delen av din arbetstid. Har du inte möjlighet att arbeta heltid är du välkommen att söka ändå. 

Tillträdesdatum efter överenskommelse.

Vem är du? 

Du som söker har kvalificerad yrkesutbildning (KY) eller Yrkeshögskola (YH) inom psykiatri alternativt gymnasieutbildning inom Vård- och omsorg med programfördjupning för yrkesutgång psykiatri, eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom psykiatrin.

Vi söker dig som är är trygg och modig, du är kontrollerad och tillmötesgående i stressituationer och har ett intresse att hjälpa andra. Du planerar, prioriterar och tar ansvar för dina uppgifter.  Eftersom du arbetar nära våra boende och besökare är det viktigt att du är lugn och trygg och har förmåga att jobba lågaffektivt. Du kan ta ansvar för dina arbetsuppgifter, är flexibel och initiativrik samt har en god förmåga att samarbeta med andra. Du har grundläggande datorkunskaper och erfarenhet av social dokumentation samt behärskar svenska i tal och skrift. 

Vi ser gärna att du har utbildning och erfarenhet av Motiverande samtal (MI) och Case management (CM) samt att du arbetar lösningsfokuserat.

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy. 

Övrigt 

Utdrag ur polisens belastningsregister, kontroll av egna uppgifter (442.3), ska uppvisas före anställning.

Om oss

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Omsorgsförvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden; ordinärt boende, särskilt boende, funktionsnedsättning, stöd och service samt resurs. I förvaltningen finns också myndighetsenheten och en stab med viktiga stödfunktioner som HR, ekonomi och IT. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid/Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-03-24

Referensnummer

2023/113

Kontaktperson(er)

  • Malin Påhlsson, 0451-268804

Facklig(a) företrädare

  • Tefik Agusi, Kommunal, 0451-267406
  • Övriga fackliga nås genom kommunens växel, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: