Hässleholms kommun

Fritidsledare

Kultur- och fritidsförvaltning, Ung Fritid

Vi söker dig som är en engagerad fritidsledare och som vill jobba främjande för ungas hälsa och välbefinnande. Du värnar om ungdomars rätt till en trygg och meningsfull fritid, med tillgång till kultur och inflytande över sin närmiljö. Välkommen att söka jobb som fritidsledare hos Ung fritid!

Det här erbjuder vi dig!

Ung Fritid är en enhet inom Kultur-och fritidsförvaltningen där fritidsgårdsverksamheten ingår. Fritidsgårdarna vänder sig till unga i åldern 10-19 år och här skapas evenemang och aktiviteter av olika slag både under dag och kvällstider. Du kommer tillsammans med arbetslaget ansvara för och leda aktiviteter i ungdomsverksamheten, där du tillsammans med både kollegor och ungdomar får stor frihet i att vara med och påverka verksamheten mot ökad trygghet, utvecklingsmöjligheter och delaktighet för unga. Som fritidsledare hos oss arbetar du för att inspirera och lotsa besökare till att utveckla fritidsintressen genom ett öppet, nyfiket och modigt förhållningssätt där ungas initiativ tas tillvara.

Mötesplats Ljungdala är den huvudsakliga arbetsplatsen för två av tjänsterna. Den tredje tjänsten har sin huvudsakliga placering i Sösdala. Som komplement i verksamheten har enheten en husbil som ibland besöker platser där ungdomar i dagsläget saknar en fast fritidsgård att gå till. På så vis skapas möjlighet till att knyta kontakter och för fler unga att delta i våra fritidsaktiviteter.

Vi har just nu tre lediga tillsvidareanställning med schemalagd arbetstid dag, kväll samt helg och med start snarast enligt överenskommelse. Hässleholms kommun vill ta tillvara på hela din kompetens och erbjuder dig heltidsanställning. Vid behov samarbetar vi med verksamheter i vår närhet, det innebär att arbete på mer än en arbetsplats kan förekomma. Du har alltid en huvudarbetsplats där du är den största delen av din arbetstid. Har du inte möjlighet att arbeta heltid är du välkommen att söka ändå.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Vi söker dig som har eftergymnasial fritidsledarutbildning, alternativt annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer är likvärdig. Du har minst ett års dokumenterad erfarenhet av arbete med vår målgrupp, ungdomar mellan 10-19 år. 

Du behöver körkort B för manuellt växlad bil. För rollen är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket, såväl muntligt som skriftligt. Övriga språk är meriterande.

Du är en person som är trygg, stabil, har god självinsikt och förmåga att lyssna och samtala med unga i olika situationer och miljöer. Du har har en pedagogisk förmåga och är tydlig, konsekvent och kan sätta gränser i mötet med unga. Även förmågan att skapa goda relationer med vårdnadshavare, skola och samarbetspartners är viktigt i rollen som fritidsledare. Då verksamheten är föränderlig och ständigt under utveckling så är kreativitet, nyfikenhet och framåtanda en självklarhet. Du trivs på en arbetsplats som är varierande och där det händer många olika aktiviteter under en arbetsdag. Du behöver också kunna planera eget arbete och har du vana av sociala medier är det meriterande. 

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Vi arbetar med kompetensbaserad och fördomsfri rekrytering vilket innebär att den person som bäst matchar kraven erbjuds tjänsten. 

Eftersom du kommer att arbeta med barn och unga, vill vi att du lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning. Blankett för att söka utdrag ur belastningsregister hittar du på polisens hemsida.

Intervjuer är inplanerade på eftermiddagen den 29-31 mars.

Om oss

Kultur- och fritidsförvaltningen arbetar för att sätta medborgaren i centrum och särskilt uppmärksamma barn och ungas rätt till kultur och fritid, stärka dess roll som tillväxtfaktor och vara ett kulturellt nav i regionen. Förvaltningen ska ge goda förutsättningar för en innehållsrik och aktiv fritid genom jämlikhet och jämställdhet. Även genom delaktighet och inflytande, inkludering, ekologisk hållbarhet och ett drogförebyggande förhållningssätt för att främja livskvalitet och god folkhälsa. Vi är cirka 120 medarbetare och vi arbetar för en omfångsrik kulturell och fritidsverksamhet.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Antal tjänster

3

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-03-26

Referensnummer

2023/107

Kontaktperson(er)

  • Markus Jensen, verksamhetschef, 0451-266064

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga ombud nås via kommunens kontaktcenter, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: