Hässleholms kommun

Rektor till förskolan

Barn- och utbildningsförvaltningen, Verksamhetschef förskola

Nu söker vi en rektor för förskolorna i Hästveda, Hästhoven och Hasselbacken samt i Farstorp, Lyckan. 

Det här erbjuder vi dig!

Som rektor inom förskolan i Hässleholms kommun erbjuds du ett spännande och varierande arbete. Du får möjligheten att, tillsammans med duktiga och engagerade medarbetare, arbeta för en trygg, lärorik och lekfull utbildning för barnen på förskolan i enlighet med gällande styrdokument. Vi tror på kontinuitet och stabilitet i organisationen, men värnar samtidigt nya influenser och idéer! Du kommer att vara viktig för oss!  

För att ge dig rätt förutsättningar att kunna växa in i uppdraget kommer du ha möjlighet till en mentor. Du ingår i ett fantastiskt team med förskolerektorer som leds av verksamhetschefen för förskolan. I Hässleholms kommuns förskolor finns ett nära samarbete mellan rektor och lokal specialpedagog och det finns också en central barn- och elevstödsenhet.

I uppdraget ingår personal-, budget och verksamhetsansvar. Du kan förvänta dig stöd i ditt arbete från förvaltningens utvecklings- ekonomi- och HR-avdelningar.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Du arbetar utifrån ett relationellt, reflekterande och utmanande arbetssätt och ser möjligheter hellre än hinder. Du ska vara väl insatt i förhållningssättet kring pedagogisk dokumentation då detta genomsyrar vårt arbete och vår verksamhet. Du kommer ansvara för en ambitiös personalstyrka som vill framåt och som rektor förväntas du bidra i det arbetet. I din roll som chef är du trygg och har ett tydligt ledarskap som präglas av lyhördhet, kommunikation och engagemang. Du har förmågan att situationsanpassa ditt bemötande och ditt ledarskap samt förmågan att hantera komplexa situationer. Det krävs att du har god organisationsförmåga och det är av stor vikt att du kan skapa dig en helhetsbild för att sedan kunna avgöra hur du och din organisation bör prioritera. Du har en medveten människosyn och en tro på att vi tillsammans är med och bygger framtiden.

Vi söker dig med relevant pedagogisk högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Rektorsutbildning anses meriterande. Det är av stor vikt att du är förtrogen med de lagar och förordningar som styr förskolans verksamhet men även att du kan arbeta utifrån de riktlinjer som finns på lokal nivå. Du ska vara väl insatt i förhållningssättet kring pedagogisk dokumentation då detta genomsyrar vårt arbete och vår verksamhet. Kunskaper i arbetsrätt, ekonomi och arbetsmiljö ser vi som en stor fördel.

Dina IT-kunskaper bör vara goda och du ska kunna kommunicera väl på svenska både i tal och i skrift. Du har förståelse för vad arbete i kommunal verksamhet innebär.  

B- körkort är ett krav för tjänsten då du behöver kunna ta dig till de olika förskolorna i området. 

Vi planerar för att genomföra en första intervjuomgång den 22 februari. 

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. 

Övrigt

Eftersom du kommer att arbeta med barn och unga, vill vi att du lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning.

Blankett för att söka utdrag ur belastningsregister hittar du på polisens hemsida.

Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att om vi hittar rätt person kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, därför ber vi dig att skicka in din ansökan redan idag!

Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR- specialist Annika Fridfelt. 

Om oss

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-02-16

Referensnummer

2023/42

Kontaktperson(er)

  • Christer Pettersson, verksamhetschef, 0451-268474
  • Annika Fridfelt, HR- specialist, 0451-267160

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: