Hässleholms kommun

Semestervikarier till Novagården

Socialförvaltningen, VO Barn och Vuxna, Behandlingsenheten Vuxna

Vi söker semestervikarier och timanställda till Novagården inom Behandlingsenheten. Novagården är ett behandlingshem för vuxna med missbruk eller samsjuklighet, beläget i Stoby utanför Hässleholm. Är du intresserad av att arbeta med missbrukare och/ eller psykiskt sjuka människor är du välkommen att söka!

Det här erbjuder vi dig

På Novagården blir du en del i ett arbetslag som genom att skapa en stabil, trygg och motiverande miljö åstadkommer en förändring för de placerade. Vi erbjuder olika behandlande insatser. Du ansvarar tillsammans med arbetslaget för genomförandet och dokumentationen av vården. På våra veckovisa behandlingskonferenser erbjuds personalgruppen ärendehandledning av kollegor och chef.

I tjänsten ingår det även viss matlagning, städning och andra praktiska vardagssysslor. Arbetet innefattar kvälls-, natt- och helgtjänstgöring. I uppdraget kan det även komma att ingå samtal och besök med klienter utanför Novagården.  

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

För arbete på Novagården har du en slutförd gymnasie- eller folkhögskoleutbildning med inriktning behandling eller social omsorg eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.. Även du med en pågående utbildning till socialpedagog, socionom eller annan beteendevetenskaplig utbildning är välkommen att söka. Har du några års arbetslivserfarenhet är det meriterande likaså om du har kunskaper i CRA, återfallsprevention, MI, psykiatrisk kompetens samt erfarenhet av arbete på behandlingshem.

Du ser det som en självklarhet att bidra till ett positivt arbetsklimat och tvekar inte på att dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper när vi har behandlingskonferenser och handledning. Eftersom det kan ingå samtal och besök utanför Novagården behöver du B-körkort för manuell växellåda.

För uppdraget krävs det dessutom att du som person uppvisar en empatisk förmåga, en positiv människosyn och förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du kan bygga relationer och vara en god förebild för andra samt ha lätt för att samarbeta. I arbetet krävs dessutom att du är självständig och har en god initiativförmåga.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Vi vill att du lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning. Blankett för att söka utdrag ur belastningsregister hittar du på polisens hemsida.

Vi kommer att kalla till intervju löpande under ansökningstiden.

Vi på Socialförvaltningen jobbar för att främja människors sociala trygghet, jämlika levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhällslivet. Här på socialförvaltningen tror vi på medarbetare som under frihet tar ansvar och levererar den kvalitet som våra medborgare förtjänar och förväntar sig. Vi är stolta över våra medarbetare, och vi blir glada om du vill utvecklas tillsammans med oss.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Antal tjänster

3

Anställning

Anställningsform: Sommarjobb/Säsongsanställning
Omfattning: Heltid/Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-02-19

Referensnummer

2023/36

Kontaktperson(er)

  • Ulf Öhman, 0451-266774
  • Sanna Wijk, 0451-266768

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: