Hässleholms kommun

Familjerättssekreterare

Socialförvaltningen, VO Mottag, stöd och prevention, Familjerättsenheten

Är du intresserad av att arbeta som familjerättssekreterare? Just nu söker vi på Familjerättsenheten i Hässleholm en medarbetare och kollega som gillar att ta ansvar och att omge sig med kompetenta kollegor. Gör du det? Då kanske detta är något för dig? 

Det här erbjuder vi dig!

Familjerättsenheten är en del av verksamheten Mottag, stöd och tidiga insatser. Enheten som helhet består av familjerättsenheten med sex erfarna familjerättssekreterare, familjerådgivningen och en familjecentral. Som familjerättssekreterare ansvarar du för många olika arbetsuppgifter inom det familjerättsliga området och får därigenom en både varierande och utmanande tjänst. Du kommer bland annat att arbeta med utredningar och upplysningar på begäran av tingsrätten i frågor som rör vårdnad, boende och umgänge. Du kommer också att handlägga fader- och föräldraskap och verkställighet av umgängesstöd efter beslut/dom från Tingsrätten samt andra ärenden inom det familjerättsliga området. 

Det här jobbet innebär inte bara spännande och utvecklande arbetsuppgifter utan också en trevlig arbetsmiljö som kännetecknas av kunniga kollegor, väl utarbetade arbetsrutiner, gott samarbete mellan olika enheter, närvarande chef, gemensamma aktiviteter och bra laganda.

Din arbetsplats kommer att vara på Socialförvaltningen, nära stadskärnan och centralstationen med goda pendlingsmöjligheter.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar. Du får flextid så att du kan ta sovmorgon eller gå hem tidigare för att möjliggöra livspusslet samt arbeta hemifrån, när det fungerar för verksamheten. 

Vem är du?

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete med myndighetsutövning inom IFO, inriktning barn och unga inom socialtjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med familjerätt och/eller vidareutbildning i grundläggande terapiutbildning, steg 1. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och god datorvana, gärna med kunskaper och erfarenhet av verksamhetssystem. B-körkort är ett krav.

Vi tror att du som drivs av att få ta stort eget ansvar och möjligheten att få jobba med kompetenta kollegor kommer att trivas extra bra hos oss. Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete och har förmågan att självständigt driva ditt arbete framåt. För att klara av arbetet är det viktigt att du är lugn och samlad i olika situationer och kan skilja på det personliga och professionella. Det är även av vikt att du är väl förtrogen med barnkonventionen och har en förståelse för barn- och barnrättsperspektivet samt förmåga att tänka analytiskt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Andra egenskaper som vi ser som viktiga för tjänsten är en god samarbetsförmåga genom vilken du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt och att du har lätt för att kommunicera med förmåga att lyssna och därmed anpassa ditt sätt att kommunicera med andra.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Eftersom du kommer att arbeta med barn och unga, vill vi att du lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning. Blankett för att söka utdrag ur belastningsregister hittar du på polisens hemsida.

Om oss

Vi på Socialförvaltningen jobbar för att främja människors sociala trygghet, jämlika levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhällslivet. Här på socialförvaltningen tror vi på medarbetare som under frihet tar ansvar och levererar den kvalitet som våra medborgare förtjänar och förväntar sig. Vi är stolta över våra medarbetare, och vi blir glada om du vill utvecklas tillsammans med oss.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-02-12

Referensnummer

2023/34

Kontaktperson(er)

  • Lena Källström, 0451-268820

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: