Hässleholms kommun

Kontaktperson barn och ungdom LSS

Omsorgsförvaltningen, Funktionsnedsättning stöd och service, Kontaktperson

Vi söker vardagshjältar!

Vill du göra en insats för någon annan? Har du fritid du skulle kunna tänka dig att dela med ett barn/en ungdom med funktionsnedsättning och/eller sociala svårigheter? Bli kontaktperson!

Det här erbjuder vi dig!

Att vara kontaktperson innebär i detta fall att ge barn/ungdomar upp till 21 år, med fysiska och/eller psykiska funktionsnedsättningar eller sociala svårigheter, ökade möjligheter att kunna ha kontakt med andra och delta i samhällslivet. En kontaktperson är en medmänniska, en vän som ska främja sociala kontakter och delaktighet i samhällets fritidsutbud. Kontaktperson är ett bistånd barnet/ungdomen beviljats enligt Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) eller Socialtjänstlagen (SoL). 

Som kontaktperson har du ett uppdrag och får ett arvode, nivån på arvodet grundar sig på en individuell bedömning utifrån vilken arbetsinsats uppdraget kräver. Arvodet är skattepliktigt. Du får också omkostnadsersättning som ska täcka kostnader för kontaktpersonen i samband med aktiviteter, exempelvis inträde, fika och dylikt. Omkostnadsersättningen baseras på uppdragets omfattning, är ej skattepliktig. Omfattningen på uppdraget är 10 timmar/månad eller 20 timmar/månad. Det är möjligt att ha fler än ett uppdrag samtidigt. Träffarna och vad ni gör planeras tillsammans med barnet/ungdomen.

Vem är du?

Det är viktigt att du har god social förmåga, kan ta initiativ till olika aktiviteter och samtidigt vara lyhörd för barnet/ungdomens behov och önskemål. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet av och kunskap om olika fysiska och/eller psykiska funktionsnedsättningar är meriterande.

Då vi matchar kontaktperson med barn/ungdom efter gemensamma intresse ser vi gärna att du skriver i ditt personliga brev vad du tycker om att göra på din fritid.

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy:

Vår medarbetar- och ledarpolicy | Hässleholms kommun (hassleholm.se)

Övrigt

För att kunna ingå avtal om uppdrag som kontaktperson behöver du vara myndig.

Utdrag ur polisens belastningsregister, personal HVB-hem (RUT4427), ska uppvisas före anställning. 

Vi tillämpar löpande urval så du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.

Om oss

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Omsorgsförvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden; ordinärt boende, särskilt boende, funktionsnedsättning, stöd och service samt resurs. I förvaltningen finns också myndighetsenheten och en stab med viktiga stödfunktioner som HR, ekonomi och IT. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Antal tjänster

5

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Lön: Timlön/arvode
Tillträde: Vid behov

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-16

Referensnummer

2023/32

Kontaktperson(er)

  • Moa Lennartsson, 0451-267456

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga ombud nås genom kommunens kontaktcenter, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: