Hässleholms kommun

Avlösare och ledsagare LSS

Omsorgsförvaltningen, Funktionsnedsättning stöd och service, Ledsagning

Vi söker vardagshjältar!

Vill du göra en insats för någon annan? Har du fritid du skulle kunna tänka dig att dela med ett barn/ungdom med funktionsnedsättning och/eller sociala svårigheter? Bli avlösare eller ledsagare!

Det här erbjuder vi dig!

Vi söker avlösare och ledsagare åt barn/ungdom med fysiska och/eller psykiska funktionsnedsättningar eller sociala svårigheter, upp till 21 års ålder.

Att vara avlösare i hemmet innebär att man tar hand om barnet/ungdomen i deras eget hem så föräldrarna exempelvis kan gå på föräldramöte eller umgås med annat syskon.

Att vara ledsagare innebär att du följer med till och från aktiviteter och utflykter utifrån barnets/ungdomens önskemål. Din uppgift blir att ge stöd i olika fritidsaktiviteter.

Uppdragen som avlösare och ledsagare kan variera i storlek beroende på antalet timmar barnet/ungdomen är beviljad. Det finns ingen schemalagd arbetstid utan timmarna fördelas oftast på kvällstid och helger. Du får timlön.

Övrigt

Då anställningen innebär ensamarbete behöver du vara myndig, i enlighet med Arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Utdrag ur polisens belastningsregister, personal HVB-hem (RUT4427), ska uppvisas före anställning. 

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy:

Vår medarbetar- och ledarpolicy | Hässleholms kommun (hassleholm.se)

Vi tillämpar löpande urval så du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.

Om oss

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Omsorgsförvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden; ordinärt boende, särskilt boende, funktionsnedsättning, stöd och service samt resurs. I förvaltningen finns också myndighetsenheten och en stab med viktiga stödfunktioner som HR, ekonomi och IT. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Antal tjänster

5

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Lön: Timlön/arvode
Tillträde: Vid behov

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-16

Referensnummer

2023/31

Kontaktperson(er)

  • Moa Lennartsson, 0451-267456

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: