Hässleholms kommun

Semestervikariat som rehabassistent

Omsorgsförvaltningen, Resurs, Rehabenheten

Vi söker nu kollegor inför sommaren!

Det här erbjuder vi dig!

Inom omsorgsförvaltningens rehabenhet arbetar 25 fysioterapeuter och arbetsterapeuter samt sex rehabassistenter. Rehabenheten leds av två enhetschefer och medarbetarna utgår från tre platser i centrala Hässleholm samt i Tyringe. Uppdragen är delade mellan ordinärt boende och särskilt boende samt LSS. 

Nu söker vi två personer till vårt team under sommaren 2023. Tjänsterna är sommarvikariat på heltid som rehabassistenter.

Som rehabassistent arbetar du utifrån instruktion eller delegerade uppgifter från leg. arbetsterapeut eller leg. fysioterapeut. Det är ofta insatser som rör medicintekniska produkter och aktivitets- och funktionsträning. Dokumentation i verksamhetssystem ingår i arbetsuppgifterna. Likaså ingår det att ha hand om vissa praktiska arbetsuppgifter av annan karaktär, t.ex. hantera bilärenden, hålla ordning i buffertförråd, assistera fysioterapeuter och arbetsterapeuter med att tex. hämta/lämna medicintekniska produkter etc. Visst arbete på kommunens hjälpmedelsverksamhet kan också ingå i arbetsuppgifterna.

Vi erbjuder dig ett härligt gäng av arbetsterapeuter, fysioterapeuter och rehabassistenter som är kompetenta, kreativa och beredda att ta hand om dig på bästa sätt. Vi vill att du ska känna dig välkommen och få möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Vi verkar i en arbetsmiljö som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och personlig utveckling. Vid nyanställning använder vi oss av mentorer som vägleder dig som ny i vårt arbetssätt.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med rehabilitering/habilitering samt har vana vid att hantera medicintekniska produkter. Krav är undersköterskeutbildning eller rehabassistentutbildning, alternativt att du har en pågående utbildning till leg. fysioterapeut eller leg arbetsterapeut och endast har någon enstaka termin kvar på din utbildning. Du bör vara flexibel och tycka om att arbeta självständigt.

För att klara tjänsten krävs det att du har god datorvana samt att du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. 

Körkort klass B för manuellt växlad bil är ett krav.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Rekryteringen, urval, intervjuer och tillsättning sker löpande. Därför välkomnar vi dig att skicka in din ansökan redan idag!

Vid nyanställning begär arbetsgivaren utdrag ur belastningsregistret, kontroll av egna uppgifter (442.3). Detta görs som ett sista steg i rekryteringsprocessen. Vill du beställa utdraget redan nu kan du göra det på Polisens hemsida.

 

Om oss

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Omsorgsförvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden; ordinärt boende, särskilt boende, funktionsnedsättning, stöd och service samt resurs. I förvaltningen finns också myndighetsenheten och en stab med viktiga stödfunktioner som HR, ekonomi och IT. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning kortare än 3 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Timlön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-05-31

Referensnummer

2022/863

Kontaktperson(er)

  • Jenny Jönsson, enhetschef, 0451-266255
  • Veronica Ivansson, vik enhetschef, 0451-266261

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga ombud nås via kommunens kontaktcenter, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: