Hässleholms kommun

Semestervikariat som biståndshandläggare

Omsorgsförvaltningen

Det här erbjuder vi dig! 

Biståndshandläggarna arbetar på myndighetsenheten och behandlar ärenden enligt socialtjänstlagen (SoL). På myndighetsenheten arbetar även LSS-handläggare och personal inom boendesamordning och anhörigstöd.

Arbetet innebär utredning, bedömning av behov om rätt till bistånd, beslutsfattande och uppföljning av ärenden. Biståndshandläggarna fattar beslut på delegation av omsorgsnämnden. De är idag indelade i tre team som i huvudsak arbetar med bistånd för äldre personer.

Vi söker nu två personer till våra sommarvikariat. Båda tjänsterna är på heltid där arbetstiderna är förlagda måndag- fredag. 

Vi erbjuder konkurrenskraftig lön och bra pendlingsmöjligheter

Vem är du? 

Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning. Du har goda kunskaper inom aktuell lagstiftning. Erfarenhet från liknande arbete är meriterande.

Du ska kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är trygg, stabil och arbetar bra med andra människor. 

Då arbetet innebär dokumentation behöver du ha en god datorvana samt behärska det svenska språket väl i både tal och skrift.

Körkort klass B för manuellt växlad bil är ett krav. 

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Välkommen med din ansökan! I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut. 

 

Om oss

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Omsorgsförvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden; ordinärt boende, särskilt boende, funktionsnedsättning, stöd och service samt resurs. I förvaltningen finns också myndighetsenheten och en stab med viktiga stödfunktioner som HR, ekonomi och IT. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning kortare än 3 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-05-31

Referensnummer

2022/860

Kontaktperson(er)

  • Wagram Hakopian, myndighetschef, 0451-267419

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga ombud nås via kommunens kontaktcenter, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: