Hässleholms kommun

Utbildningsledare till SFI

Arbetsmarknadsförvaltningen, Sfi

Det här erbjuder vi dig!

Som utbildningsledare på SFI kommer du, tillsammans med rektor och övriga medarbetare, att planera och genomföra målarbete och systematiskt kvalitetsarbete för vår verksamhet samt planera och genomföra utvecklingsarbete, kopplad till den pedagogiska verksamheten. Stort fokus i ditt arbete ligger på eleven och elevens skol- och studiesituation i olika sammanhang.

I arbetet ingår bland annat ansvar för:

  • ansökningar, antagning, gruppbyten, avbrott för eleverna på SFI,
  • elevkonferenser,
  • elevråd,
  • att arbetsleda studiehandledarna och lärarassistenten, 
  • frånvarohantering och vikarieanskaffning.

I rollen är det viktigt att du håller dig uppdaterad om aktuellt forskning och lagstiftning för
SFI och vuxenutbildning samt sprider och implementerar detta i verksamheten. I ditt uppdrag ingår även att samarbeta med övriga enheter inom Komvux med andra enheter inom förvaltningen samt externa aktörer, som till exempel Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Hos oss har vi ett nära samarbete och stort intresse av att utveckla verksamheten och det kollegiala lärandet där vi har eleven i fokus. Du samarbetar till exempel med skolans rektor, lärare, administratör och studie- och yrkesvägledare. Du ingår i skolans ledningsgrupp, skolans krisgrupp, den utökande förvaltningsledningsgruppen, samverkansgruppen, samt koordinatorsteamet.

Din arbetsplats kommer att vara på Stallmästargatan 5 på gamla T4-området, cirka 15 minuters promenad från tågstationen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillsättning så snart som möjligt efter överenskommelse.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Du har svensk lärarlegitimation och arbetslivserfarenhet som lärare. Det är en fördel om du har arbetat som SFI-lärare och om du har arbetslivserfarenhet på SFI och/eller inom vuxenutbildningen. Vi ser också gärna att du har arbetslivserfarenhet från liknande uppdrag.

Du har mycket goda kunskaper i att arbeta digitalt med IT-verktyg och olika lärplattformar. Du behöver ha en tydlig och kommunikativ förmåga där även goda kunskaper i svenska, i tal och skrift är ett krav.

Du har en förmåga att lyfta blicken och se helheten. Som person är du utåtriktad och bra på att bygga och utveckla samarbetsformer och samverkanssituationer. Att samordna och leda är naturligt för dig och du klarar också av att ta beslut och prioritera. Som utvecklingsledare är det också viktigt att du är lösningsfokuserad och flexibel.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Vi har planerat in intervjuer på eftermiddagen den 20 och 21 december.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar, vilket innebär att den person som bäst matchar kraven erbjuds tjänsten. Välkommen med din ansökan där du bifogar ditt CV och lärarlegitimation! 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. 

Om oss

Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadspolitiska insatser och kommunens vuxenutbildning. Vi arbetar strategiskt med insatser som möter medborgarens och arbetsmarknadens behov. I förvaltningen finns Integrationsenheten, Försörjningsstödsenheten, Arbetsmarknadsenheten, Komvux, Sfi och Yrkeshögskolan Syd.

Sfi är till för kommuninvånare som saknar de grundläggande kunskaperna i svenska språket. Utbildningen kan kombineras med exempelvis arbete, praktik, validering eller annan utbildning. Undervisningen är individuellt upplagd och kan ske så väl på dag- som på kvällstid. Våra elever studerar på en av tre studievägar, beroende på förkunskaper och tidigare utbildningsbakgrund. Vårt uppdrag inom Sfi är att erbjuda god utbildning samt att stödja, coacha och stimulera våra elever i sitt lärande så de kan nå sina individuella mål.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidare anställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-12

Referensnummer

2022/833

Kontaktperson(er)

  • Eva Svensson, rektor, 0451-268014

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga ombud nås via kommunens kontaktcenter, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Uppdaterad: