Hässleholms kommun

Enhetschef till Hemtjänst Vinslöv

Omsorgsförvaltningen, Ordinärt boende

Kan och vill du med entusiasm leda personal och verksamhet mot omsorgsförvaltningens vision "Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg, utförd av de stoltaste medarbetarna"? Vi söker enhetschef till hemtjänstgruppen i Vinslöv, är du den vi söker?

Uppdraget som enhetschef

Som enhetschef inom hemtjänst har du ett oerhört viktigt uppdrag. Du och dina medarbetare stöttar människor att leva ett så gott och självständigt liv som möjligt i sin egen bostad.

För att du ska kunna leda verksamheten har du VEPA-ansvar. Det innebär att du ansvarar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Till hjälp i det arbetet har du budget, riktlinjer och 14 andra erfarna enhetschefer att bolla med. Vi erbjuder också interna utbildningar och  ledarutvecklingsmoduler i samarbete med Skåne nordost. 

Din närmsta chef är Ingela Bengtsson, som är verksamhetschef för ordinärt boende. Ingela har lång erfarenhet av verksamhetsområdet och att leda medarbetare. Du är en självklar del i verksamhetsområdets ledningsgrupp, där du och dina chefskollegor utvecklar verksamheten tillsammans med Ingela.

Det här erbjuder vi dig!

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100 % med start 2023-02-01 eller enligt överenskommelse.

Du har din placering på äldreboendet Sjögläntan i Vinslöv, där din personal utgår från. 

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Du har en stark vilja och förmåga. Det i kombination med mod gör att du framgångsrikt coachar och leder medarbetare mot framtidens utmaningar. Ditt engagemang smittar av sig och får medarbetare att vilja vara en del i utvecklingen av verksamheten. Hos oss får du utlopp för ditt starka intresse för utvecklingsfrågor inom offentlig förvaltning. 

I ditt arbete är du mål- och resultatorienterad och van att driva dina egna arbetsprocesser. Flexibilitet och samarbetsförmåga värderar vi högt, likaså att du är en stabil person. Vi ser också att du är tydlig i din kommunikation och visar beslutsamhet när situationen så kräver. Ditt ledarskap präglas av förmågan att motivera, skapa engagemang och delaktighet i din arbetsgrupp.

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning på lägst kandidatnivå som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För att göra ett gott jobb bör du vara insatt i gällande lagstiftning. Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap. 

Körkort klass B krävs.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy:

Vår medarbetar- och ledarpolicy | Hässleholms kommun (hassleholm.se)

Övrigt

Vi planerar att ha inledande intervjuer via Teams under vecka 1 2023. Den fortsatta rekryteringsprocessen består av test och ett andra intervjutillfälle.

Om oss

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Omsorgsförvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden; ordinärt boende, särskilt boende, funktionsnedsättning, stöd och service samt resurs. I förvaltningen finns också myndighetsenheten och en stab med viktiga stödfunktioner som HR, ekonomi och IT. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2023-02-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-18

Referensnummer

2022/827

Kontaktperson(er)

  • Ingela Bengtsson, 0451-267413

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga ombud nås via kommunens kontaktcenter, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Uppdaterad: