Hässleholms kommun

Lärare i fritidshem till Tyringe skola

Barn- och utbildningsförvaltningen, Tyringe skola

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du ett spännande och viktigt uppdrag tillsammans med engagerade kollegor. Tyringe skolas pedagogiska helhetsidé är central i det systematiska kvalitetsarbetet och vi arbetar aktivt med verksamhetsutveckling, pedagogiska diskussioner och tillgänglig lärmiljö på fritidshemmet.

Tillsammans med dina kolleger ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån fritidshemmets styrdokument och elevens behov och intressen. Du arbetar medvetet för att stödja elevernas utveckling av kunskaper och sociala färdigheter och erbjuder en verksamhet med varierande och motivationsskapande aktiviteter som utgår från varje elevs specifika förutsättningar. En annan viktig uppgift är att arbeta för att skapa en trygg miljö både inom fritidshemmet och skolan, och att erbjuda eleverna meningsfulla raster under skoldagen ingår i uppdraget. Som stöd i ditt viktiga arbete med eleverna på fritidsavdelningen finns ett nära samarbete med skolans resursteam bestående av skolledare, specialpedagoger och kurator.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i fritidshem alternativt har annan lärarutbildning och lärarlegitimation. Du är väl förankrad i skolans styrdokument och deltar aktivt i det kollegiala utbytet och lärandet för att skapa de bästa förutsättningarna för eleverna. Arbete som lärare i fritidshem och i grundskolan är meriterande, samt erfarenhet av arbete med elever i behov av extra anpassningar och särskilt stöd. Även kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande ses som meriterande för tjänsten.

Som lärare i fritidshem bör du ha en god kommunikativ förmåga, vara initiativtagande och kunna möta människor. Vi förväntar oss att du har goda IT-kunskaper samt god samarbetsförmåga gentemot elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi lägger stort värde i att skapa en trivsam arbetsmiljö för både elever och personal och förväntar oss att du har samma synsätt.

Du kommer att använda dig av SchoolSoft som verktyg för dokumentation och kontakt med vårdnadshavare, samt Office 365 för kommunikation med kollegor.

Du är välkommen att söka även om du ännu inte fått din legitimation, tjänsten skrivs då på visstid fram tills dess att legitimation uppvisats.

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning.

Rekryteringsprocessen kommer att ske löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan ansökningstiden löpt ut därför ber vi dig skicka in din ansökan redan idag!

Om oss

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Tyringe skola har ett fantastiskt läge centralt placerad i Tyringe med närhet till naturen, vilket är en stor tillgång för elevernas utveckling och lärande. I nära anslutning till skolområdet finns även Tyrehallen, Tyrshage och Tyrs hov, en idrottsanläggning med idrottshall, simhall, ishall och bowlinghall under samma tak. Skolan ligger med närhet till tåg- och busstation.

Vi är en F-9 skola med ca 600 elever, organiserade i tre paralleller och fyra fritidshemsavdelningar. På Tyringe skola arbetar vi efter en verksamhetsplan med gemensamma fokusområden. På varje stadie finns ett resursteam som leds av specialpedagogen i samarbete med biträdande rektor. Skolans elevhälsoteam består av specialpedagoger, logoped, kuratorer, skolpsykolog, skolhälsovården, biträdande rektorer samt rektor.

Ledningen består av en rektor på Tyringe skola samt två biträdande rektorer, en för F-3 och fritidshemmet samt en för 4-9.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidare anställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 230109 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-11

Referensnummer

2022/820

Kontaktperson(er)

  • Annica Bjerkebo, 0451-267911

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Uppdaterad: