Hässleholms kommun

Rektor till förskoleområde 10

Barn- och utbildningsförvaltningen, Verksamhetschef förskola

Vår mångåriga medarbetare går i pension till våren och därför söker vi nu en ersättare som rektor för naturförskolan Stralsund och förskolan Sjumilaskogen. 

Det här erbjuder vi dig!

Som rektor inom förskolan i Hässleholms kommun erbjuds du ett spännande och varierande arbete. Du får möjligheten att, tillsammans med duktiga och engagerade medarbetare, arbeta för en trygg, lärorik och lekfull utbildning för barnen på förskolan i enlighet med gällande styrdokument. Vi tror på kontinuitet och stabilitet i organisationen, men värnar samtidigt nya influenser och idéer!  

Du kommer att vara viktig för oss!  

I uppdraget ingår personal-, budget och verksamhetsansvar. För att ge dig rätt förutsättningar att kunna växa in i uppdraget kommer du att ha möjlighet till en erfaren mentor. Du kan förvänta dig stöd i ditt arbete från förvaltningens utvecklings- ekonomi- och HR-avdelningar. I Hässleholms kommuns förskolor finns ett nära samarbete mellan rektor och lokal specialpedagog och det finns också en central barn- och elevstödsenhet. Du ingår i ett team med förskolerektorer som leds av verksamhetschefen för förskolan.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Vi söker dig med relevant pedagogisk högskoleutbildning eller motsvarande.  

Vi ser att du har ett intresse av natur och hållbar utveckling. Ditt engagemang för att tillsammans med dina medarbetare, kollegor och stödfunktioner driva våra förskolor framåt är stort. 

Det är av stor vikt att du är förtrogen med de lagar och förordningar som styr förskolans verksamhet men även att du kan arbeta utifrån de riktlinjer som finns på lokal nivå. Du ska vara väl insatt i förhållningssättet kring pedagogisk dokumentation då detta genomsyrar vårt arbete och vår verksamhet. Kunskaper i arbetsrätt, ekonomi och arbetsmiljö ser vi som en stor fördel.

Dina IT-kunskaper bör vara goda och du ska kunna kommunicera väl på svenska både i tal och i skrift. Du har förståelse för vad arbete i kommunal verksamhet innebär.  

Som rektor inom förskolan utgår du från barnens bästa genom att bidra till ett aktivt, engagerat och ansvarsfullt förhållningssätt där barn, vårdnadshavare och pedagoger känner sig delaktiga i det ständiga utvecklingsarbetet. I din roll som chef är du trygg och har ett tydligt ledarskap som präglas av lyhördhet, kommunikation och engagemang.

Du arbetar utifrån ett relationellt, reflekterande och utmanande arbetssätt och ser möjligheter hellre än hinder.  Du har förmågan att situationsanpassa ditt bemötande och ditt ledarskap samt förmågan att hantera komplexa situationer. Det krävs att du har god organisationsförmåga och det är av stor vikt att du kan skapa dig en helhetsbild för att sedan kunna avgöra hur du och din organisation bör prioritera. Du har en medveten människosyn och en tro på att vi tillsammans är med och bygger framtiden.  

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. 

Vi planerar för att genomföra en första intervjuomgång den 19 och 20 december. Meddela i ansökan om du har förhinder någon av dessa två dagar. 

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Eftersom du kommer att arbeta med barn och unga, vill vi att du lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning.

Blankett för att söka utdrag ur belastningsregister hittar du på polisens hemsida.

Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att om vi hittar rätt person kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR- specialist Annika Fridfelt. 

Om oss

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-10

Referensnummer

2022/811

Kontaktperson(er)

  • Christer Pettersson, verksamhetschef, 0451-268474
  • Annika Fridfelt, HR- specialist, 0451-267160

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Uppdaterad: