Hässleholms kommun

Modersmålslärare i dari/persiska

Avdelningen för flerspråkighet och lärande

Vad erbjuder vi dig?

Du kommer till en arbetsgivare med många trevliga och kunniga medarbetare. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av undervisning på modersmål, dokumentation, bedömning och betygsättning. Tjänsten kan även innebära studiestöd på modersmål. En del av tjänsten kan ske i formen av fjärrundervisning. I uppdraget ingår också en del studiehandledning.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag. 

Vem är du?

Vi söker i första hand dig som har lärarexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha en god insikt i hur kultur och samhällsstruktur fungerar i de länder som är kopplade till modersmålet.

Du ska även

- ha dokumenterade goda kunskaper i modersmålet,
- ha goda kunskaper i svenska som andraspråk,
- vara van användare av digitala system som exempelvis Schoolsoft, Teams och ett flertal andra funktioner i Office360.

Som person är du flexibel, strukturerad samt en positiv ledare som är utvecklande för barnen.

Då resor förekommer mellan skolorna är b-körkort och tillgång till bil ett krav.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare. Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Tjänsten är en visstidsanställning med start på 40-50 % så snart som möjligt. Fr o m vårterminens start är sysselsättningsgraden 80-100 % fram till höstterminenens slut 2023 med eventuell förlängning under vårterminen 2024.

Eftersom du kommer att arbeta med barn och unga, vill vi att du lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning. Blankett för att söka utdrag ur belastningsregister hittar du på polisens hemsida.

Vi kommer att arbeta med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om oss

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Vi erbjuder modersmålsundervisning från årskurs 1 upp till gymnasiet och samarbetet sker i en engagerad och positiv anda mellan förskolor, skolor och modersmålslärare. Som modersmålslärare i Hässleholms kommun anställs du inom avdelningen för flerspråkighet och lärande. Vi har för närvarande 1100 elever i grund- och gymnasieskolan som läser modersmål. Ett utvecklat samarbete finns med de flesta kommunerna i Skåne avseende kompetensutveckling, nätverksskapande och rekrytering.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställning

Anställningsform: Särskild visstidsanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Timlön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-04

Referensnummer

2022/789

Kontaktperson(er)

  • Paul Szabo, enhetschef, 0451-268480

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Uppdaterad: