Hässleholms kommun

Biståndshandläggare i planeringsteamet, vikariat

Omsorgsförvaltningen, Myndighetskontoret

Är du en trygg person som gillar att arbeta med människor? Är du bra på att samverka mellan olika instanser? Då har vi jobbet för dig!

Det här erbjuder vi dig! 

Arbetet innebär utredning, bedömning av behov om rätt till bistånd, beslutsfattande och uppföljning av ärenden. Biståndshandläggarna fattar beslut på delegation av omsorgsnämnden. De är idag indelade i tre team som i huvudsak arbetar med bistånd för äldre personer.

Som biståndshandläggare arbetar du med myndighetsutövning inom Socialtjänstlagen (SoL). Detta innebär att utreda behov, fatta beslut och följa upp insatser.

Biståndshandläggaren vi söker arbetar i ett team riktad mot sjukhusen. Det dagliga arbetet innebär planeringar inför utskrivning. Detta innefattar dokumentation, möten, samverkan med övrig personal, anhöriga samt externa myndigheter.

Vi söker nu en person till ett heltidsvikariat mellan 2023-02-01- 2023-12-31

Till Hässleholm pendlar du enkelt med både buss och tåg

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som t ex friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du? 

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har god kunskap inom aktuell lagstiftning. Om du har erfarenhet inom verksamhetsområdet, samt myndighetsutövning/handläggning är detta meriterande.

Som person ser vi att du är trygg i dig själv och har ett serviceinriktat förhållningssätt.  Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar själv ditt arbete, driver processer framåt i målets riktning och har förmåga att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer. Du har förmåga att hantera och kritiskt granska synpunkter och klagomål. Du ska kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är trygg, stabil och arbetar bra med andra människor. 

Då arbetet innefattar mycket dokumentation ser vi att du har datorvana, samt att du har god kunskap i det svenska språket och kan uttrycka dig väl både i tal och skrift. Dokumentationskunskap i LifeCare ser vi som meriterande.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy:

Vår medarbetar- och ledarpolicy | Hässleholms kommun (hassleholm.se)

Övrigt

Körkort klass B är ett krav

Intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan!

Om oss

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Omsorgsförvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden; ordinärt boende, särskilt boende, funktionsnedsättning, stöd och service samt resurs. I förvaltningen finns också myndighetsenheten och en stab med viktiga stödfunktioner som HR, ekonomi och IT. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2023-02-01

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-01-07

Referensnummer

2022/761

Kontaktperson(er)

  • Wagram Hakopian, myndighetschef, 0451-267419

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga ombud nås genom kommunens kontaktcenter, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Uppdaterad: