Hässleholms kommun

Feriearbete 2023

På ett feriearbete får du chansen att testa på ett arbete inom Hässleholms kommun under sommarmånaderna. Du får erfarenhet av arbetslivet och tjänar dina egna pengar.

När kan jag söka?

Du kan söka feriearbete från och med måndagen den 13e mars till och med söndagen den 26e mars.

Hur söker jag?

Klicka på länken för att komma till ansökan: Ansök här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vem kan söka?

Du som är född 2006 eller 2007 kan söka feriearbete. Födda 2006 kommer prioriteras om det är fler som söker än det finns platser.
För att kunna söka ska du också bo och vara skriven på en adress i Hässleholms kommun.

Hur mycket är lönen?

Lönen är 75kr/tim, inklusive semesterersättning. Du kan feriearbeta totalt max 60 timmar/sommar.

När kan jag få feriearbeta?

Feriearbete kommer finnas under tre perioder.
Period 1: vecka 24 och 25.
Period 2: vecka 26 och 27.
Period 3: vecka 31 och 32.
Du kan få feriearbete under max en av perioderna. När du söker kommer du ha möjlighet att önska vilken/vilka av perioderna du helst vill ha.

Var kan jag få feriearbete?

Feriearbete kommer finns på fler av kommunens orter. När du söker kommer du ha möjlighet att önska vilken/vilka av orterna du helst vill feriearbeta på.

Med vad kan jag få feriearbeta?

Feriearbeten kommer finnas inom fem olika huvudområden. Här nedan kan du läsa om vilken typ av arbetsuppgifter och arbetsplats du kan få arbeta med inom varje område. När du söker har du möjlighet att önska inom vilket område du helst vill feriearbeta.

Städ, service, stöttning
Önskar du detta område kan du till exempel få feriearbeta på ett badhus eller ett äldreboende. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara olika typer av städning, sortering, ta ut sopor, hjälpa till med aktiviteter, hjälpa till med att duka fram och av vid måltider, servera mat, läsa tidningen och gå på promenader med de boende med mera.

Barn och unga
Önskar du detta område kan du till exempel få arbeta på en förskola eller ett fritids. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara att vara med barn och personal både inomhus och utomhus, vara med och hjälpa till vid måltider och aktiviteter, enklare städning med mera.

Utomhusarbete
Önskar du detta område kan du till exempel få feriearbeta inom vaktmästeri, parkskötsel eller renhållning. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara att rensa ogräs, klippa gräs, måla om byggnader, plocka skräp, underhåll av lokaler, förråd, sortering, rengöring med mera.

Event
Önskar du detta område kan du till exempel få feriearbeta på fritidscamp. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara att hjälpa till med aktiviteter för barn och unga, främst utomhus.

Daglig verksamhet
Önskar du detta område kan du till exempel får feriearbeta på stadshusets café, butik Mångfald eller hundcenter. Daglig verksamhet är till för personer med olika funktionsvariationer. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara att vara med personerna som är på den dagliga verksamheten, vara behjälplig i butik/café, hjälpa till att hålla rent och snyggt i lokalerna mm.

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss på arbetsmarknadsenheten om du har några frågor om feriearbete.

Skicka e-post till arbetsmarknadsenheten

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: