Hässleholms kommun

Yrkes- och utbildningsträffar

En arbetsmarknadsutbildning stärker din kompetens och gör det lättare att få ett jobb. Utbildningen leder till ett yrke med goda framtidsutsikter.

Information om yrkes- och utbildningsträffar

Du kanske har varit utan arbete en längre tid, eller är intresserad av ett karriärbyte? Välkommen till arbetsmarknadsenhetens yrkes- och utbildningsträffar. Till våra informationsträffar kommer olika arbetsgivare och utbildningsanordnare och informerar om nya möjligheter för dig.

Genom att komma till informationsträffarna kan du få mer information om utbildningarna och vad det kan innebära för just dig.

Varmt välkommen!

Informationsträffar 2023

Personlig assistent -
Kooperativet Hand i hand

Som personlig assistent är du en möjlighet för en annan människa att få leva sitt liv på samma villkor som alla andra. Med hjälp av assistans kan våra medlemmar gå i skolan, umgås med vänner, arbeta, ha en aktiv fritid och en meningsfull vardag.

André från Kooperativet Hand i hand kommer till oss och berättar om hur det ser ut i branschen, vilka möjligheter och krav som finns om du ska jobba som personlig assistent samt vilka lediga tjänster de har

Plats: Kasernvägen 2, arbetsmarknadsenhetens lokaler, tredje våningen

Datum: onsdag 7 juni

Tid: klockan 10.00-11.30

Vill du starta eget företag? -
Lily´s Salads & Bowls

Går du och drömmer om ett eget företag, sitter du på en idé men vet vad nästa steg ska bli. Kom till oss på vår Starta Eget eftermiddag på Arbetsmarknadsenheten.

Kom och lyssna på inspirerande Azhar Hassoun som driver Lily´s Salads & Bowls. Azhar kommer till oss och berättar om hur det är att vara egenföretagare. Dessutom kommer Jens Isberg från Nyföretagarcentrum och berätta om vilka möjligheter som finns för dig av att få stöttning från dem inför ditt beslut att starta eget.

Slutligen avrundar Arbetsförmedlingen med information om hur Starta Eget processen ser ut på Arbetsförmedlingen och vilka eventuella stöd de har för att stötta dig som vill starta eget.

Plats: Kasernvägen 2, arbetsmarknadsenhetens lokaler, tredje våningen

Datum: onsdag 13 juni

Tid: klockan 14.00-15.30

Hemstäd, flyttstäd och storstädning -
HomeMaid

HomeMaid är baserade i Hässleholm och arbetar med hemstäd, flyttstäd, storstädning med mera för privatpersoner och företag. De kommer till oss och berättar om sina lediga tjänster och vad de tittar efter när de söker ny personal.

Plats: Kasernvägen 2, arbetsmarknadsenhetens lokaler, tredje våningen

Datum: onsdag 20 juni

Tid: klockan 13.00-14.30

Frågor

Vid frågor kontaktar du Emma-Sofie Hedman
E-post: emma-sofie.a.hedman@hassleholm.se

Så tar du dig till arbetsmarknadsenheten

Om du kommer med bil finns det en stor besöksparkering i vid arbetsmarknadsenheten lokaler.

Om du kommer med buss åker du buss nummer 1 mot Garnisonen. Det är enklast att du går av på Logementsvägen.

Hitta till arbetsmarknadsenheten Länk till annan webbplats.


Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: