Hässleholms kommun

Timvikarier till Funktionsnedsättning stöd och service

Omsorgsförvaltningen, Funktionsnedsättning stöd och service

Det här är vi! 

Nu söker omsorgsförvaltningen i Hässleholms kommun timvikarier till Funktionsnedsättning, stöd och service (FSS). Våra verksamheter finns utspridda i hela kommunen där vi arbetar för att ge god vård och omsorg till personer med funktionsnedsättning. Tillsammans arbetar vi med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Vi erbjuder dig ett varierande och lärorikt jobb där du stöttar människor i att skapa en meningsfull vardag!

Det här erbjuder vi dig!

Som timvikarie hos oss arbetar du utifrån den enskildes mål för att öka känslan av tillhörighet. Vi erbjuder dig brevidgång/introduktion och du får information kring arbetets olika delar, såsom betydelsen av genomförandeplan, förflyttningsteknik, läkemedelshantering, dokumentation och kunskap om våra hygienrutiner. Arbetet innebär att du ersätter en ordinarie medarbetare som till exempel är ledig eller sjuk. Arbetstiden kan innebära arbete både dag, kväll, natt samt helg. Även jourtjänstgöring och vaken natt kan vara aktuellt. Vi söker både dig som vill jobba hos oss under sommaren och dig som vill ha ett extrajobb under längre tid. Det är därför en fördel om du är sugen på att prova på flera arbetsplatser hos oss!

Vem är du? 

Om du vill ha ett meningsfullt arbete och en värdefull erfarenhet är du den vi söker. Som person är du intresserad av arbetet, noggrann, flexibel och tycker om att samarbeta med andra. Vi ser gärna att du går eller har gått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller någon liknande utbildning. Har du även erfarenhet av att arbeta inom vård, omsorg, skola eller andra pedagogiska verksamheter är det meriterande. För att du ska känna dig trygg och förberedd inför ditt arbete ger vi dig en grundlig introduktion utifrån dina behov och erfarenheter.

Du är kreativ, tar initiativ och ansvarar för egna uppgifter, men även för arbetsgruppens helhet. Det betyder mycket för oss att du har ett positivt förhållningssätt till såväl arbetsuppgifter som
arbetskamrater och tillsammans skapar vi en säker vård av god kvalitet, med individen i fokus.

Du behöver ha god kunskap i svenska språket, både i tal och skrift, och eftersom viss dokumentation sker i IT-system behöver du också god digital kompetens. För arbete inom vissa verksamheter krävs körkort.

Omsorgsförvaltningen följer Arbetsmiljöverkets föreskrifter om arbetsmiljö. Du behöver vara myndig för att arbeta hos oss, då det i våra verksamheter förekommer arbetsuppgifter som minderåriga inte får utföra. Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy:

Vår medarbetar- och ledarpolicy | Hässleholms kommun (hassleholm.se)

Övrigt 

Utdrag ur polisens belastningsregister, kontroll av egna uppgifter (442.3), ska uppvisas före anställning. För arbete i barnverksamheterna behöver du före anställning uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister, personal vid hem för vård eller boende som tar emot barn (442:7).

Rekrytering, urval, intervjuer och tillsättning sker löpande utifrån behovet i verksamheterna. Därför välkomnar vi dig att skicka in din ansökan redan idag!

Om oss

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Omsorgsförvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden; ordinärt boende, särskilt boende, funktionsnedsättning, stöd och service samt resurs. I förvaltningen finns också myndighetsenheten och en stab med viktiga stödfunktioner som HR, ekonomi och IT. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Antal tjänster

15

Anställning

Anställningsform: Särskild visstidsanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Timlön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-11-12

Referensnummer

2023/362

Kontaktperson(er)

  • Paula Svensson, 0451-266357

Facklig(a) företrädare

  • Fackliga ombud nås genom kommunens kontaktcenter, 0451-267000

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: