Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm 

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm


 

Telefon

0451- 26 70 52


Personal

Kontaktuppgifter till personalen


Feriearbete

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Ansökan till feriearbete 2018 är stängd. Du som har ansökt till årets feriearbete ska nu ha fått besked skickat till din mail.

 

Om du har blivit erbjuden en plats måste vi ha ditt svar senast den 24 april, annars kommer din plats att erbjudas till någon annan.

 

Om du inte har blivit erbjuden en plats men fortfarande är intresserad av ett feriearbete i kommunen i sommar, kan du anmäla dig som reserv. Det händer alltid att det är några som tackar nej till sin plats och då finns det möjlighet för dig att bli erbjuden en reservplats. Information om hur du anmäler dig som reserv finns i mailet du har fått, och du behöver anmäla dig senast den 24 april. Besked om du har fått en reservplats skickas till din mail senast den 10 maj.

 

Den 26 april kommer information på denna sida om hur du söker till Bonuschansen, som är ytterligare en chans för dig som inte har blivit erbjuden en plats att få ett sommarjobb. Håll utkik här för information om hur du söker till de platserna!

 

Om du har sökt till kommunens feriearbete men inte fått något mail med besked, kan du kontakta Kajsa Andersson på telefon 0721-80 99 18 så hjälper hon dig. Kolla först så att inte mailet hamnat i din skräppost!

Feriearbete för ungdomar

Foto: Ann-Louise Ebbesson

Hässleholms kommun fortsätter att satsa stort på ungdomar, och i år kommer vi kunna erbjuda minst 230 ungdomar ett feriearbete!

 

Syftet med satsningen på feriearbete är att ge ungdomar en introduktion i arbetslivet och en erfarenhet som kan underlätta framtida yrkesval. För Hässleholms kommun innebär det en möjlighet att presentera sin verksamhet och väcka intresset hos ungdomar att så småningom välja att arbeta inom den kommunala verksamheten.

 

Gatumusikant

En möjlighet för dig som spelar ett instrument eller sjunger, är att teast på feriearbete som gatumusikant. Du får då betalt för att uppträda på Hässleholms gator och torg under två veckor i sommar. Lönen är 65 kr per timme och det är Kulturskolan i Hässleholm som arrangerar insatsen.

 

Sommarlovsentreprenör

Precis som förra året finns även möjligheten att testa på att driva eget företag under sommaren genom att bli sommarlovsentreprenör! Du får ett startkapital på 2000 kronor samt handledning och rådgivning från erfarna handledare. Läs mer om vad det innebär att vara sommarlovsentreprenör här: www.hassleholm.se/sommarlovsentreprenorlänk till annan webbplats

 

Ansökan och urval

Ansökningsperioden stängde den 4 mars, förutom ansökan till sommarlovsentreprenör, som är öppen till och med 15/4.

 

Sök till sommarlovsentreprenör härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Du som har sökt till kommunens feriearbete har nu fått besked skickat till din mail.

 

De som är födda -02 har prioriterats i urvalet.

 

Introduktionsdag

Alla som får ett feriejobb inom kommunen kommer att bli inbjudna till en obligatorisk introduktionsdag den 18:e juni, där du får information om vad det innebär att jobba i kommunen, vad man ska tänka på när man är ny i arbetslivet, krav och rättigheter, praktiska rutiner kring ditt feriearbete, med mera.

 

Bonuschansen

Målet för Hässleholms kommun är att inom två år kunna erbjuda alla sexton- och sjuttonåringar ett feriearbete. För att lyckas med målsättningen behövs hjälp från andra arbetsgivare, utanför kommunens förvaltningar. Förra året förmedlade kommunen ett antal sommarjobb hos privata arbetsgivare och vi hoppas kunna förmedla ännu fler i år. Möjligheten att söka dessa jobb kommer enbart erbjudas till de som är födda -01.

 

Mer information om Bonuschansen och hur du söker dessa platser kommer på denna sida 26 april!

Sidan uppdaterades 2018-05-17 av Elida Cimic

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube