Hässleholms kommun

Feriearbete 2023

Ansökan till 2023 års feriearbeten är stängd. Sista dagen att ansöka var den 26:e mars. Vi gör inga undantag för sena ansökningar.

Kan jag fortfarande söka?

Ansökan till 2023 års feriearbeten är stängd. Sista dagen att söka var den 26:e mars. Vi gör inga undantag för sena ansökningar.

Vem kommer få feriearbete?

Du som skickat in en ansökan och uppfyller de kriterier som angavs när du sökte kommer kunna få ett erbjudande om feriearbete.

Jag har sökt, vad händer nu?

Senast den 6:e april kommer du som sökt få både ett sms till mobilnumret som du angav när du sökte och ett mail till mailadressen som du angav när du sökte. I smset och mailet kommer det finnas en länk. Du ska då klicka på länken och logga in med de inloggningsuppgifter du valde när du sökte feriearbete.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter eller behöver hjälp med inloggningen ringer du till Varbis support på 0520-580050. När du är inloggad ser du tre streck upp i högra hörnet, tryck på dem och välj sen meddelande. I det meddelandet som ligger överst kommer du kunna läsa om du är en av dem som erbjuds ett feriearbete i sommar.

Jag är osäker på om jag sökt eller inte

Då kan du ringa Varbis support på 0520-580050 och fråga om det finns en ansökan med ditt namn och personnummer till Feriearbete 2023 i Hässleholms kommun.

Hur många feriearbeten finns det?

I år kan vi erbjuda drygt 150 feriearbeten. Eftersom det brukar vara runt 500 som söker kan vi inte garantera att alla som sökt får ett feriearbete. I år kommer i första hand de som är födda 2006 erbjudas feriearbete, därefter de som är födda 2007.

Hur fördelas platserna till oss som sökt?

Först gör vi en kontroll av ålder och var du som sökt är folkbokförd. Därefter lottas platserna ut till dem som uppfyller kraven. Lottningen sker automatiskt i vårt rekryteringssystem. Lottningen sker i olika steg, först lottas platser till dem som är födda 2006 och därefter dem som är födda 2007. Systemet lottar på de önskemål om plats som du gjort när du ansökt. Ju fler platser du önskat desto större chans har du att få en av de platser du önskat.
Ofta önskar flera samma plats och vi kan därför inte garantera att alla får en plats de önskat.
Om du bockat i att du vill ha erbjudande om plats även om det inte är en plats du önskat så kan du fortfarande få erbjudande om de platser som blir över även om platserna du önskat tagit slut.

Hur mycket är lönen?

Lönen är 75kr/tim, inklusive semesterersättning. Du kan feriearbeta totalt max 60 timmar/sommar.

När kan jag få feriearbeta?

Feriearbete kommer finnas under tre perioder.
Period 1: vecka 24 och 25.
Period 2: vecka 26 och 27.
Period 3: vecka 31 och 32.
Du kan få feriearbete under max en av perioderna. När du sökte hade du möjlighet att önska vilken/vilka av perioderna du helst vill ha.

Var kan jag få feriearbete?

Feriearbete kommer finns på fler av kommunens orter. När du sökte hade du möjlighet att önska vilken/vilka av orterna du helst vill feriearbeta på.

Med vad kan jag få feriearbeta?

Feriearbeten kommer finnas inom fem olika huvudområden. Här nedan kan du läsa om vilken typ av arbetsuppgifter och arbetsplats du kan få arbeta med inom varje område. När du sökte hade du möjlighet att önska inom vilket område du helst vill feriearbeta.

Städ, service, stöttning
Önskar du detta område kan du till exempel få feriearbeta på ett badhus eller ett äldreboende. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara olika typer av städning, sortering, ta ut sopor, hjälpa till med aktiviteter, hjälpa till med att duka fram och av vid måltider, servera mat, läsa tidningen och gå på promenader med de boende med mera.

Barn och unga
Önskar du detta område kan du till exempel få arbeta på en förskola eller ett fritids. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara att vara med barn och personal både inomhus och utomhus, vara med och hjälpa till vid måltider och aktiviteter, enklare städning med mera.

Utomhusarbete
Önskar du detta område kan du till exempel få feriearbeta inom vaktmästeri, parkskötsel eller renhållning. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara att rensa ogräs, klippa gräs, måla om byggnader, plocka skräp, underhåll av lokaler, förråd, sortering, rengöring med mera.

Event
Önskar du detta område kan du till exempel få feriearbeta på fritidscamp. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara att hjälpa till med aktiviteter för barn och unga, främst utomhus.

Daglig verksamhet
Önskar du detta område kan du till exempel får feriearbeta på stadshusets café, butik Mångfald eller hundcenter. Daglig verksamhet är till för personer med olika funktionsvariationer. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara att vara med personerna som är på den dagliga verksamheten, vara behjälplig i butik/café, hjälpa till att hålla rent och snyggt i lokalerna mm.

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss på arbetsmarknadsenheten om du har några frågor om feriearbete.

Skicka e-post till arbetsmarknadsenheten

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: