Hässleholms kommun

Feriearbete 2024

På ett feriearbete får du chansen att testa på ett arbete inom Hässleholms kommun under ett par veckor under sommarmånaderna. Du får erfarenhet av arbetslivet och tjänar dina egna pengar.

När kan jag söka:

Ansökan till 2024 års feriearbeten är stängd.
Sista dagen att söka var den 24:e mars. Vi kan tyvärr inte göra undantag för sena ansökningar.

För dig som sökt:

26/3 – 2/4 kommer vi att skicka ut sms och mail där du kommer kunna läsa om du erbjuds ett feriearbete eller inte. Har du ansökt och inte fått ett mail eller sms senast den 3 april så hör du av dig till feriearbete@hassleholm.se.

Har jag fått ett feriearbete?

För att ta reda på det loggar du in på Varbi med de inloggningsuppgifter du valde när du sökte feriearbete. När du är inloggad ser du tre streck upp i högra hörnet, tryck på dem och välj sen meddelande. Där kommer finnas ett meddelande med besked.

Vad behöver jag göra nu?

Om du fått ett erbjudande om feriearbete behöver du tacka ja till det senast fredag 12 april för att behålla det.

Kan jag byta plats?

Du kan inte byta plats. Om du fått erbjudande om en plats du inte önskat beror det på att det var fler som önskat samma platser som du. Vi kan tyvärr inte tillgodose allas önskemål eftersom vi har ett begränsat antal platser inom varje område. Om du inte vill ha platsen du erbjudits kan du såklart tacka nej till att feriearbeta och din plats går då till någon annan.

Jag har problem med Varbi

Då kan du ringa Varbis support på 0520-58 00 50.

 


Vem kan söka?

För att kunna söka och få feriearbete i år ska du vara född 2007 eller 2008. Födda 2007 kommer prioriteras om det är fler som söker än det finns platser till.

För att kunna söka ska du också bo och vara skriven på en adress i Hässleholms kommun.

OBS! Du som är medborgare utanför EU/EES eller Schweiz behöver i de flesta fall ett arbetstillstånd för att arbeta i Sverige. Du behöver kunna uppvisa dokument eller handling som bevisar rättigheten om du blir tilldelad ett feriearbete.

Exempel på handlingar kan vara:

  • Uppehållstillståndskort (UT-kort).
  • Kopia av ett beslut från Migrationsverket om uppehålls-och arbetstillstånd.
  • LMA-kort för asylsökande.

Hur mycket är lönen

Lönen är 77kr/tim, inklusive semesterersättning. Du kan feriearbeta totalt max 60 timmar/sommar.

(Obs! Period 1 är midsommarafton 21/6 arbetsfri dag.)

När kan jag få feriearbeta?

Feriearbete kommer finnas under tre perioder.

Period 1: vecka 24 och 25.
Period 2: vecka 26 och 27.
Period 3: vecka 31 och 32.

Du kan få feriearbete under max en av perioderna. När du söker kommer du ha möjlighet att önska vilken av perioderna du helst vill ha.

Var kan jag få feriearbete?

Feriearbete kommer finns på flera av kommunens orter. När du söker kommer du ha möjlighet att önska vilken/vilka av orterna du helst vill feriearbeta på.

Med vad kan jag få feriearbeta?

Feriearbeten kommer finnas inom fyra olika huvudområden. Här nedan kan du läsa om vilken typ av arbetsuppgifter och arbetsplats du kan få arbeta med inom varje område. När du söker har du möjlighet att önska inom vilket område du helst vill feriearbeta.

- Städ, service, stöttning

Önskar du detta område kan du till exempel få feriearbeta på ett badhus eller ett äldreboende. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara olika typer av städning, sortering, ta ut sopor, hjälpa till med aktiviteter, hjälpa till med att duka fram och av vid måltider, servera mat, läsa tidningen och gå på promenader med de boende med mera.

- Barn och unga

Önskar du detta område kan du till exempel få arbeta på en förskola eller ett fritids. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara att vara med barn och personal både inomhus och utomhus, vara med och hjälpa till vid måltider och aktiviteter, enklare städning med mera.

(För att arbeta med barn behöver du kunna uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret. Du hittar mer information på Polisens hemsida genom att klicka här Länk till annan webbplats..)

- Utomhusarbete

Önskar du detta område kan du till exempel få feriearbeta inom vaktmästeri, parkskötsel eller renhållning. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara att rensa ogräs, klippa gräs, måla om byggnader, plocka skräp, underhåll av lokaler, förråd, sortering, rengöring med mera.

OBS! Vi har ett fåtal platser där det inte går att ta sig hela vägen fram med kollektivtrafik (t.ex. Hovdala). Om du inte kan lösa det med transport till en sådan plats är det viktigt att du anger i din ansökan om du vill bli erbjuden en annan plats. (Mer information kommer finnas i anmälningsformuläret.)

- Event

Önskar du detta område kan du till exempel få feriearbeta på fritidscamp. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara att hjälpa till med aktiviteter för barn och unga, främst utomhus.

Vem kommer få feriearbete?

Du som skickat in en ansökan och uppfyller de kriterier som angavs när du sökte kommer vara aktuell för en plats. De som inte får erbjudande om sitt förstahandsval erbjuds att vara reserv till andra platser.

Informationsträff innan du börjar arbeta

Innan den första perioden börjar kommer du att kallas till ett obligatoriskt gemensamt informationsmöte där vi kommer att informera om praktiska detaljer, som t.ex. närvarorapportering, löneutbetalning och tips och råd inför starten. Innan detta möte kommer vi att skicka ut information till dig via Varbi för att du ska kunna vara förberedd på några av punkterna vi kommer att gå igenom på mötet.

Hur många feriearbeten finns det?

I år kan vi erbjuda ca 150 feriearbeten. Eftersom det brukar vara runt 500 som söker kan vi inte garantera att alla som sökt får ett feriearbete. I år kommer i första hand de som är födda 2007 erbjudas feriearbete, därefter de som är födda 2008.

Hur fördelas platserna?

Först gör vi en kontroll av ålder och var du som sökt är folkbokförd. Därefter lottas platserna ut automatiskt i vårt rekryteringssystem Varbi till dem som uppfyller kriterierna. Lottningen sker i olika steg, först lottas platser till dem som är födda 2007 och därefter dem som är födda 2008. Systemet lottar på de önskemål om plats som du gjort när du ansökt. Ju fler platser du önskat desto större chans har du att få en av de platser du önskat. Ofta önskar flera samma plats och vi kan därför inte garantera att alla får en plats de önskat.

Om du bockat i att du vill ha erbjudande om plats även om det inte är en plats du önskat så kan du fortfarande få erbjudande om de platser som blir över, även om platserna du önskat tagit slut.

Kontakta oss

Klicka här för att söka feriearbete Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss på arbetsmarknadsenheten om du har några frågor om feriearbete.

Skicka e-post till arbetsmarknadsenheten

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: