Hässleholms kommun

Översvämning

Efter rejäla regn på sommaren, så kallade skyfall, ökar risken för översvämning i källare och på din tomt.

Du som fastighetsägare ansvarar

Vid kraftiga regn och skyfall kan våra avloppsledningssystem bli hårt ansträngda, och det finns risk för översvämningar i källare och i liknande utrymmen.

Du som fastighetsägare ansvarar för att minska risken för översvämning i din fastighet, och för att minska risken för skador vid en eventuell översvämning. Kontakta Hässleholms Vatten och ditt försäkringsbolag om du har drabbats av källaröversvämning.

Hässleholms Vatten: 0451-26 82 00
E-post: hassleholmsvatten@hassleholm.se

Hässleholms kommun jobbar med att i detalj- och översiktsplaner leda vattnet på mark som kommunen äger i en viss riktning, till exempel till ytor med gräs och andra områden där vattnet inte gör skada.

Så minskar du risken för översvämning

Även om det är svårt att skydda sig helt från översvämningar, kan du minimera risken och skadorna. Hässleholms Vatten tipsar dig om hur du kan minska riskerna.

Så förebygger du översvämning i din källare Länk till annan webbplats.

Bor du i ett område där risken för översvämning är större?

Vissa områden i vår kommun har en större risk att drabbas av översvämning vid skyfall. På en karta kan du se om det finns en ökad risk där du bor. När du har öppnat kartan väljer du "Lager", därefter "Fysisk planering" och "Skyfallskartering".

Karta över område med ökad risk för översvämning vid skyfall Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: