Hässleholms kommun

Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen

Stadshuset, Nytorget 1
281 80 Hässleholm

Telefon: 0451-26 67 50Tekniska förvaltningen

Hantverkaregatan 10

281 80 Hässleholm

Telefon: 0451-26 83 02

Mölleröds fågelplattform

Upplev lugnet, spana på fåglar eller ha en mysig familjedag med spännande utställning och tillgång till grillplats. Från plattformen "Slingra dig!", kan du ta del av kommunens natur på nära håll men även lära dig mer om platsen.

Bilden visar den uppbygda fågelplattfomen med sin slingrande form i ett stilla och brunnyanserat landskap medvatten och buskar.

Den lekfulla plattformen är optimal för både upptäcktsfärd och rofylld kraftsamling. Att besöka "Slingra dig!", passar alla i familjen och bjuder på både natur, arkitektur och utställning. Fotograf: Lars-Erik Williams

Unik plattform

Den unika fågelplattformen ”Slingra dig!” i Mölleröd är ritad av arkitekt Harald Klein och uppfördes 2008/09. En speciell egenskap i byggnaden är att de äldre sjönivåerna innan Finjasjöns sänkningar på 1800-talet kan upplevas konkret.

Bilden visar utställningen i form av skyltar med text och bild som är fästa på räcket av plattformen slingra dig!.

Du tar del av utställningen i anslutning till naturen, vilken ger en direkt koppling till verkligheten och upplevelsen. Fotograf: Lars-Erik Williams

Upplevelsen

En utställning finns uppe på plattformen, gjord av illustratör Maria Nilsson. Den presenterar områdets historia, naturtyper och fågelarter. I andra ändan av byggnaden finns en lite ovanlig grillplats.


Från plattformen har man en magnifik utsikt över Finjasjön, Almaån och en restaurerad strandäng med ett rikt fågelliv. Fågelarter som kan ses är bland annat enkelbeckasin, tofsvipa, skrattmås, fisktärna, svarttärna, sothöna, knipa, vigg, skäggdopping, brun kärrhök och fiskgjuse. Om man har tur sitter en kungsfiskare på en av stolparna vid sidan av ån och spanar efter fisk.

Sidan uppdaterades