Hässleholms kommun

Tätorter i Hässleholm

Ballingslöv, Hästveda, Vittsjö, Sösdala, Vinslöv, Tyringe och Bjärnum är orter som passar för dig som vill bo nära naturen, men ändå ha tillgång till bekvämligheter. Du pendlar enkelt till och från orterna med tåget. På den här sidan kan du läsa mer om fördelarna med att bo här!

Vy över Stortorget i Hässleholm.

Här kan du se en liten film via Youtube med vyer från hela vår kommun.

Ballingslöv

Ballingslöv är en liten och aktiv by som ligger cirka en mil norr om Hässleholm. I tätorten Ballingslöv bor ungefär 300 invånare. Du kan se en film med vyerna från Ballingslöv via Youtube.

Här får du en glimt av Ballingslöv Länk till annan webbplats.

Hästveda

Hästveda ligger naturskönt i gränslandet mellan Skåne och Småland, cirka två mil norr om Hässleholm. I tätorten bor det ungefär 1 600 invånare. Du kan se en film med vyerna från Hästveda via Youtube.

Här får du en glimt av Hästveda Länk till annan webbplats.

Sösdala

Sösdala ligger i södra delen av Hässleholms kommun och har cirka 1700 invånare. Orten ligger i skogrika trakter och är känd för sin vackra natur med tydliga spår efter forna vulkaner. Du kan se en film med vyerna från Ballingslöv via Youtube.

Här får du en glimt av Sösdala Länk till annan webbplats.

Vittsjö

Vittsjö är ett samhälle norr om Hässleholm som ligger vackert beläget vid flera sjöar och nära till skogen. Det bor cirka 2 600 invånare i Vittsjö och orten är känd som turist- och rekreationsort. Du kan se en film med vyerna från Vittsjö via Youtube.

Här får du en glimt av Vittsjö Länk till annan webbplats.

Vinslöv

Mellan Hässleholm och Kristianstad hittar du Vinslöv. Samhället med cirka 4000 invånare och ett myllrande föreningsliv, har under lång tid haft ett pågatågsstopp utmed Skånebanan. Du kan se en film med vyerna från Vinslöv via Youtube.

Här får du en glimt av Vinslöv Länk till annan webbplats.

Tyringe

I den västra delen av vår kommun, omgärdat av härliga backar och stora strövområden, hittar du Tyringe. Orten har cirka 4600 invånare och är känd som kurort och hockeysamhälle. Du kan se en film med vyerna från Tyringe via Youtube.

Här får du en glimt av Tyringe Länk till annan webbplats.

Bjärnum

Bjärnum, norr om Hässleholm utmed väg 117, är en ort med ungefär 2700 invånare. Byn är känd för sina gamla möbelsnickerier och sin trävaruhandel. Här finns förskolor och skola upp till årskurs 9. Du kan se en film med vyerna från Bjärnum via Youtube.

Här får du en glimt av Bjärnum Länk till annan webbplats.

 

Varmt välkommen till vår kommun!

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: