Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Miljökontoret

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Telefon: 0451-26 83 31

Fax: 0451-417 63

 

Postadress

Hässleholms kommun, miljökontoret

Stadshuset
281 80 Hässleholm

Skicka meddelande till

Energirådgivning

Öppettider

Energi- och klimatrådgivning

Måndag-fredag 8.30 - 16.00

Har du frågor om byte av värmesystem, solceller, vilka stöd som finns att söka eller liknade då kan du kontakta energi- och klimatrådgivaren. Rådgivningen är kostnadsfri, opartisk och teknikneutral.

 

En hållbar dag 2015

Monter på En Hållbar Dag på Wanås 2015. Foto: Caroline Wendel, Miljökontoret.

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen vänder sig till privatpersoner, små och medelstora företag samt till organisationer och föreningar. Rådgivningen är kostnadsfri, opartisk och teknikneutral.

 

Enklaste sättet att nå energi- och klimatrådgivaren är via telefon. Platsbesök görs vid behov hos företag och föreningar (exempelvis idrottsföreningar och bostadsrättsföreningar), men hembesök görs inte hos privatpersoner. Energi- och klimatrådgivaren deltar även i olika evenemang som har en koppling till energi och klimat.

 

Energi- och klimatrådgivningen nås på 0451-26 83 29. Fullständiga kontaktuppgifter hittar du under Kontakt längst upp till höger på sidan.

 

Mer information om energi- och klimatrådgivarens arbete.

Tips för smartare energianvändning

 

  1. Besök de skånska kommunala energi- och klimatrådgivarnas gemensamma hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för information och tips kring din energianvändning.
  2. Elpriskollenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du jämföra dina elpriser och villkor. Där kan du få reda på om du har rätt elavtal eller om det finns ett annat som passar dig bättre.
  3. Om du vill veta hur ditt sätt att leva påverkar planeten kan du räkna ut din klimatpåverkanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hos Svenska miljöinstitutet (IVL).
  4. Hos Världsnaturfonden kan du testa om du är en medveten konsumentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  5. De kommunala energi- och klimatrådgivarna i Skåne har en gemensam Facebooksida. På sidan publiceras tips och information om olika aktiviteter. Gilla gärna Energirådgivarna i Skåne på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades 2017-01-13 av Caroline Wendel

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube
Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun