Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Telefon: 0451-26 67 50


Postadress
Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen

Hässleholms kommun

Stadshuset
281 80 Hässleholm

Skicka meddelande till

Energirådgivning

Har du frågor om byte av värmesystem, solceller, vilka stöd som finns att söka eller liknande då kan du kontakta energi- och klimatrådgivaren. Rådgivningen är kostnadsfri, opartisk och teknikneutral..

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen vänder sig till privatpersoner, små och medelstora företag samt till organisationer och föreningar. Rådgivningen är kostnadsfri, opartisk och teknikneutral.


Enklaste sättet att nå energi- och klimatrådgivaren är via telefon 0451 - 26 83 29 eller via e-post. Platsbesök görs vid behov hos företag och föreningar (exempelvis idrottsföreningar och bostadsrättsföreningar), men hembesök görs inte hos privatpersoner. Energi- och klimatrådgivaren deltar även i olika evenemang som har en koppling till energi och klimat.

Tips för smartare energianvändning


  1. Besök de skånska kommunala energi- och klimatrådgivarnas gemensamma hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för information och tips kring din energianvändning.
  2. Elpriskollenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du jämföra dina elpriser och villkor. Där kan du få reda på om du har rätt elavtal eller om det finns ett annat som passar dig bättre.
  3. Om du vill veta hur ditt sätt att leva påverkar planeten kan du räkna ut din klimatpåverkan hos Svenska miljöinstitutet (IVL).länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  4. Hos Världsnaturfonden kan du testa om du är en medveten konsument och räkna ut dit ekologiska fotavtryck.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  5. De kommunala energi- och klimatrådgivarna i Skåne har en gemensam Facebooksida. På sidan publiceras tips och information om olika aktiviteter. Gilla gärna Energirådgivarna i Skåne på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades